Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. December 24. 08:52, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A tavalyi ezermilliárdnál is többet költhetünk decemberben

A tavalyi ezermilliárdnál is többet költhetünk decemberben

A tavaly decemberi ezermilliárd forintot is meghaladja a becslések szerint az idén a kiskereskedelmi forgalom - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára szombaton az M1 aktuális csatornán.

Vámos György közölte: az utóbbi hónapokban különösen felgyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése, 5-6 százalék közötti ütemet mért a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), ami "nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő".

Kiemelte: a 2016-os ezermilliárd forint körüli decemberi forgalmat a legóvatosabb becslések szerint is legalább 3-4 százalékkal lépi túl az idei. Hozzátette: ez biztató, hiszen folyamatos a növekedés az elmúlt három és fél évben.

Vámos György kitért arra is, hogy élelmiszerre és ajándékokra 100-100 milliárd forintot költenek a magyar vásárlók decemberben, ez természetesen az ezermilliárdot meghaladó forgalom része, tehát annak ötödét az ünnepi alkalmakra fordítják az emberek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.