Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Április 06. 18:51, szerda | Helyi
Forrás: MTI-V, fotó: Telenor

A Telenor már Győrben is élesben teszteli az LTE-Advanced technológiát

A Telenor már Győrben is élesben teszteli az LTE-Advanced technológiát

A Telenor Magyarország élesben teszteli az LTE-Advanced technológiát, amely kétszer olyan gyors adatátvitelt tesz lehetővé, mint a jelenleg legfejlettebbnek számító 4G mobiltelefonos hálózat.

A Telenor szerdai tájékoztatása szerint a mobilszolgáltató társaság már hónapok óta teszteli a fővárosban, és most Győrben is több bázisállomásán elérhetővé tette az új technológiát.
Az LTE-Advanced a 4G továbbfejlesztett változata, amely másodpercenként 300 megabites elméleti letöltési, és 50 megabites feltöltési sebességre alkalmas.
Az eddigi teszteken a Telenor mérnökei 270 megabit/secundum (Mbps) letöltési sebességet is el tudtak érni az LTE Advanced alkalmazásával az adott bázisállomások közelében.
A két városban bármely Telenor ügyfél kipróbálhatja az LTE-Advanced technológiát, amennyiben készüléke támogatja azt, az érintett állomások közelében az előfizetők mobilkészüléke automatikusan erre a szolgáltatásra fog kapcsolódni - írták.
A Telenor néhány héttel ezelőtt sikerrel tesztelte a Voice over LTE (VoLTE) technológiát, amely jobb hangminőségű, gyorsabban felépülő mobilhívásokat tesz lehetővé 4G hálózaton. Magyarországon a 4G-s hálózatokat jelenleg csak mobil adatátvitelre használják. A Telenor február végi tájékoztatása szerint már az idén év végére elérhető lesz a 4G-s telefonhívás a társaság hálózatán.
A Telenor a közleményében arra is emlékeztetett, hogy 4G hálózatának kültéri lakossági lefedettsége jelenleg 97 százalékos.
A Telenor Magyarország 2015-ben 155,4 milliárd forint nettó árbevételt ért el a nemzetközi számviteli szabályok szerint. A norvég Telenor-csoporthoz tartozó mobilszolgáltatónak Magyarországon mintegy 30 százalékos piaci részesedése és 3,5 millió egyéni és vállalati előfizetője van. A társaság 1100 munkavállalót foglalkoztat.
Korábban a Telekom is tesztelte már Magyarországon az LTE-Advanced technológiát. A mobilszolgáltató 2014 decemberében közölte, hogy néhány budapesti állomásán bekapcsolta a szolgáltatást, majd 2015. decemberében Nyíregyházán elérhetővé tette az akár 300 megabit/secundum névleges letöltési sebességű mobilinternet szolgáltatást a hálózatán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.