Városlista
2020. február 28, péntek - Elemér

Hírek

2016. Április 27. 07:39, szerda | Belföld
Forrás: mti

A terrorizmus elleni fellépésről és az állami tisztviselőkről vitázik a parlament

A terrorizmus elleni fellépésről és az állami tisztviselőkről vitázik a parlament

A belügyminiszter terrorizmus elleni fellépéssel összefüggő törvénymódosító csomagjáról, valamint a Miniszterelnökség állami tisztviselők jogállását és illetményrendszerét átalakító indítványáról tárgyal az Országgyűlés.

A munka reggel 9 órakor kezdődik, az első napirendi pontban Pintér Sándor előterjesztése kerül terítékre, amely a terrorfenyegetettség esetére vonatkozó középszintű intézkedéseket foglalja össze, kiegészítve a kormánypártok által kezdeményezett alaptörvény-módosítást, amely új különleges jogrendként létrehozná a terrorveszélyhelyzetet.

Általános vitát tartanak még a belügyminiszter két másik javaslatáról is, amelyek az önkormányzati törvényen és a polgári perrendtartás szabályain változtatnának.

Az állami tisztviselőket érintő módosítás vitájára az ülésnap végén kerül sor. Lázár János a hatályos köztisztviselői törvénytől eltérő jogállást és az előmenetelhez kapcsolódó, sávosan emelkedő illetményrendszert javasol az állami tisztviselőknek. A tárcavezető szerint ezzel július 1-jétől 20 ezer járási hivatalban dolgozó feladata, felelőssége változik, miközben a fizetések 30-50 százalékkal emelkednek, elsősorban azoknál, akik közvetlen kapcsolatban állnak az ügyfelekkel.

Az Országgyűlés hétfőn fejezi be aktuális kéthetes ülését. A képviselők ekkor - az ilyenkor szokásos kérdések és azonnali kérdések mellett - az uniós források 2007-2013 közötti felhasználásáról tartanak politikai vitanapot a kormányoldal kezdeményezésére.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 27. 20:06, csütörtök | Belföld

Megtalálták a 2020 önkéntest Európa legnagyobb passiójátékára

Hamvazószerdára sikerrel zárult a Passió2020, április 4-én 15.00 és 19.00 órai kezdettel, a Papp László Budapest Sportaréna küzdőterén megrendezésre kerülő előadás önkéntes szereplőinek toborzása.

2020. Február 27. 17:42, csütörtök | Belföld

Koronavírus gyanúja miatt mentek ki a mentők egy budapesti kaszinóhoz

Szerda este mentők vonultak ki egy budapesti kaszinóhoz koronavírus-gyanú miatt.

2020. Február 27. 17:28, csütörtök | Belföld

Vissza akarnak élni az egyházi iskolák nevével

Címében és tartalmában is megtévesztő állásfoglalást juttattak el több egyházi iskolába az oktatás helyzetével kapcsolatban.

2020. Február 27. 16:18, csütörtök | Belföld

Koronavírus: Felhívást kaptak az oktatási intézmények

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium csütörtöki közleményében arra kérte a koronavírus miatt az egyetemeket és a szakképző iskolákat, hogy ne szervezzenek tanulmányutakat, kirándulásokat Olaszországba.