Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Január 22. 21:57, kedd | Belföld
Forrás: MTI

A Tesco kivonja a forgalomból a lengyel vaníliás ostyát

A Tesco kivonja a forgalomból a lengyel vaníliás ostyát

A Tesco azonnali hatállyal kivonja a forgalomból azt a Lengyelországban gyártott vaníliás ostyát, amelynél felmerült a gyanú, hogy rágcsálóméreggel szennyezett. A vásárlóknak blokk nélkül is visszaadják a termék árát.

A Tesco Global Áruházak Zrt. keddi közleményében arra kéri a fogyasztókat, hogy a "TS Vanília ízű krémmel (74 százalék) töltött ostyaszeletek" nevű terméket ne fogyasszák el, hozzák vissza bármelyik Tesco áruházba, ahol a vevőszolgálatokon átveszik, és a vételárát visszatérítik, a vásárlást igazoló blokk hiányában is.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden közölte, hogy feltehetően rágcsálóméreggel szennyezett tejport használtak fel egyes lengyel édességek gyártásakor, és a termékekből Magyarországra is került. A hivatal közlése szerint az érintett, 175 grammos termékek minőség-megőrzési ideje 2013. 04. 21., azonosító száma pedig 2-0771-210413. A hatóság is arra kérte a fogyasztókat, hogy az ezzel az azonosítóval ellátott, korábban vásárolt termékeket semmilyen körülmények közt ne fogyasszák el.
A Tesco közleményében kiemeli: az Európai Unió által működtetett, élelmiszerekre vonatkozó gyors riasztási rendszer (RASFF) értesítése szerint a termék egyik alapanyaga feltehetően szennyeződött, ezért élelmiszerbiztonsági okok miatt - vásárlóik maximális biztonsága érdekében - úgy döntöttek, hogy a terméket azonnali hatállyal kivonják a forgalomból.
A Nébih azt közölte: az édességek gyártáshoz használt tejporban rágcsálóirtó szerre emlékeztető rózsaszínű granulátumot találtak, de nem bizonyított, hogy a granulátumok valóban rágcsálómérgek voltak, és a szennyeződés módjáról sem érkezett hivatalos tájékoztatás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.