Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2011. Október 07. 07:41, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

A tinik nem tudják, mennyi kalória van a gyorsételekben

A tinik nem tudják, mennyi kalória van a gyorsételekben

Az Obesity Society éves ülésén mutatták be a kutatók azokat az eredményeket, amelyek szerint a tizenévesek bár gyakran esznek gyorséttermekben, fogalmuk sincs arról, hogy mennyi kalória van egy-egy fogásban.

A tanulmányban 547 fiatal vett részt, akik mind 11-20 év közöttiek voltak. A kutatók arra kérték őket, hogy miután megebédeltek egy gyorsétteremben, becsüljék meg, hogy mennyi kalóriát vittek be a szervezetükbe. A kísérletben részt vevő gyorséttermek között a legnépszerűbb cégek mellett kifejezetten édességekre specializálódott amerikai étteremláncok is voltak.

Az eredményekből végül kiderült, hogy a résztvevők 80 százaléka alábecsülte azt, hogy mekkora a tápértéke egy adott ételnek. Sőt, 30 százalékuk még 500 kalóriánál is többet tévedett negatív irányba - írja a USA Today című internetes kiadvány.

Az adatok azt mutatták, hogy akik egy 1000 kalóriás ebédet fogyasztottak el, azok átlagosan 350 kalóriával becsülték alá a bevitt kalóriák mennyiségét, akik pedig 1500 kalóriás ebédet ettek meg, azok között nem volt ritka az sem, hogy 700 kalóriát tévedtek.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 07. 14:09, csütörtök | Belföld

Sokszínű Balaton-felvidék címmel hirdetnek fotópályázatot

Sokszínű Balaton-felvidék - Theodora különdíj címmel közös fotópályázatot hirdet a Varázslatos Magyarország (VM) és a kékkúti forrásból eredő Theodora ásványvizet forgalmazó Szentkirályi Magyarország Kft.

2022. Július 07. 12:04, csütörtök | Belföld

Stagnált a hazai áramfogyasztás májusban

A hazai bruttó villamosenergia-fogyasztás és a maximális rendszerterhelés májusban az egy évvel korábbi szinten alakult

2022. Július 07. 10:48, csütörtök | Belföld

Stagnál a szennyvizekben a vírus koncentrációja

Stagnál a szennyvizek koronavírus koncentrációja - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

2022. Július 07. 08:04, csütörtök | Belföld

Varga Mihály: Magyarországon a legkedvezőbb a családok aránya az adósságfinanszírozásban

Magyarországon a legkedvezőbb a családok aránya az adósságfinanszírozásban - hívta fel a figyelmet a pénzügyminiszter a közösségi oldalán szerdán.