Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2018. Március 24. 09:16, szombat | PR

A túlélés alapszabályai

A túlélés alapszabályai

Ne tévesszen meg a cím, nem a hagyományos értelemben vett túlélésről van szó jelenleg, hanem arról, hogy hogyan tudod okosan megoldani azt, ha valami hátráltat, de szerepelned kell.

Tegyük fel, hogy van egy halaszthatatlan prezentáció amire kielégítően fel is készültél, de az utolsó pillanatban ledönt a lábadról egy torokfájás. Vagyis le nem dönt, de kellően kellemetlenné teszi a beszédet, ami egy ilyen esetben egyenlő azzal, hogy nem igazán tudsz kiállni és szerepelni. Ilyenkor mi fordul meg az ember fejében? Igen, lemondani, vagy elhalasztani. Bár ennek következménye lehet az, hogy hiteltelenné válik az ember, ami meg nagy kockázat.

Nyerj időt multimédiával
Az egyik leggyakoribb jelenség, hogy az ember videókkal, képekkel színesíti a beszámolóját. Ettől az személyesebbé, közvetlenebbé, emlékezetesebbé válik. Sokan csak azért jegyeznek meg egy előadást, mert egy találó vagy tanulságos, esetleg poénos videót tartalmazott. Ha pedig egy fix ideig kell beszélnünk, és még időhúzásra is szükségünk van, ilyenkor jöhetnek a jól bevált videók.

Egy videót 5-10 perc alatt össze lehet vágni, és ebből akár többet is bele lehet tenni a beszédünkbe, sőt az sem baj, ha többségben vannak, csak akkor kifejezetten informatív és lényegre törő legyen az a rész, ami elmondásra kerül. A videók beágyazása az előadásba, azt sugallja, hogy az előadó otthon igen sokat foglalkozott a felkészüléssel, valamint sokoldalú, tájékozott, hiszen bárhonnan le lehetne tölteni egy sima videót, de azt otthon elkészíteni mindenképp melósabb.

Arról nem is beszélve, hogy ezáltal a beszédidő csökken, ami a példaként használt esetben kifejezetten nagy előny. Mindezeken túl az előadás előnyére is válik, mert színesebb, minőségibb lesz. A profik is, mint például Dr. Prezi, így csinálják, így nyugodt szívvel alkalmazhatod te is.

Személyekkel
A másik ilyen lehetőség az, hogy másokat is szerepeltetsz az előadásodban, akár egy aktuális téma szakértőjeként, vagy akár csak a dramaturgia fokozásaként. Ez szintén színesebbé teszi az előadást, valamint a téma ismeretére utal, hiszen bevonhatunk egy, a témában nagyon jártas személyt, ezen felül pedig emelheti az előadás fényét, minőségibb benyomást kelthet.

Ezen túl egy „mini előadás” azt is mutathatja, hogy felkészültek vagyunk, időt szánunk az előadásunkra, valamint igenis törődünk a közönségünkkel, próbáljuk érdekessé, emlékezetessé tenni. A másik, hogy itt is vonatkozik a szóbeli előadással töltött időre, hogy lényegre koncentrált, informatív és érthető legyen. Egy előadást nagyon meg lehet ölni azzal, hogy rengeteg benne a külföldi vagy szakszó, míg azok választékos használata hozzáértést sugall.

Összegezve azt, hogy rendelkezünk pár lehetőséggel a konferenciák túlélésére, de ha nem lehet lemondani, akkor érdemes a fentiekből mazsolázni.

Címkék: Dr.Prezi, multimédia

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 06. 18:58, csütörtök | PR

Fűnyírási kisokos - avagy így válasszunk fűnyírót a kertünkbe

A fűnyírás szezonja már elkezdődött, a nagyobb esőzések után megállíthatatlanul nő a gyep. Ennyi idő alatt kiderülhetett már, hogy szükségünk van-e egy új fűnyíróra, vagy elég szervizelni a régit.

2019. Június 06. 18:57, csütörtök | PR

Milyen notebookot vegyünk otthonra?

Mindegy, hogy laptopnak vagy notebooknak hívjuk, mindkettő ugyanúgy a hordozható számítógépet jelenti. A kérdés az, hogy tudjuk-e, hogy milyen típusúra van szükségünk otthoni használat esetén.

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.