Városlista
2020. január 25, szombat - Pál

Hírek

2012. Február 28. 08:35, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír/Kék Duna Rádió

A válság előtti szinten a cégek üzleti forgalma a nyugat-dunántúli régióban

A válság előtti szinten a cégek üzleti forgalma a nyugat-dunántúli régióban

A válság előtti szintre emelkedett a Nyugat-Dunántúlon működő cégek üzleti forgalma tavaly. Az általános forgalmi adó alapján ez az összeg meghaladta a 3300 milliárd forintot.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az elmúlt évben több mint 1800 bűnügyet derítettek fel régiónkban, mintegy 10 milliárd forint értékben. A leggyakoribb bűncselekmények között a számviteli rend megsértése, az adócsalás és a csődbűncselekmény szerepel. Az egyik kirívó eset egy Győr környéki társasághoz fűződik.

A cég mintegy ötvenmilliós befektetéssel négymilliárd forintnyi áfát igényelt vissza egy Budapestre naponta megutaztatott cukorszállítmány után, amelynek időközben már a szavatossága is lejárt.

Régiónkban stagnált az egyéni vállalkozók száma, míg a gazdálkodó szervezetekében mérsékelt ütemű emelkedés mutatkozott. Az egyszerűsített vállalkozói adó eszközével tavaly 6.664-en éltek a régióban, ami az egy évvel korábbihoz képest 17,8 százalékos csökkenés.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 25. 07:35, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - Péntek, szombat, vasárnap

A szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban:

2020. Január 24. 15:19, péntek | Helyi

Győri pedofil zsarolt egy tizenegy éves kislányt

Egy közösségi oldalon ismerkedtek meg néhány hónapja, ahol meztelen képeket kért a 11 éves kislánytól, majd további fotókért zsarolta.

2020. Január 23. 08:52, csütörtök | Helyi

Elismeréseket adtak át a Magyar Kultúra Napján

Győrben dr. Fekete Dávid alpolgármester mondott ünnepi beszédet. Szeles Szabolccsal, a Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnökével adta át az elismeréseket.

2020. Január 22. 15:04, szerda | Helyi

Segítség a tanulásban, sportban és a célok elérésében – Gyermekagykontroll Győrben

Február 1-jén és 2-án kétnapos gyermekagykontroll-tanfolyamán várja Kovács Erika a 7-10 éveseket, míg a 10-14 évesek február 8-án és 9-én sajátíthatják el az agykontroll lenyűgözően logikus technikáit.