Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2012. Február 28. 08:35, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír/Kék Duna Rádió

A válság előtti szinten a cégek üzleti forgalma a nyugat-dunántúli régióban

A válság előtti szinten a cégek üzleti forgalma a nyugat-dunántúli régióban

A válság előtti szintre emelkedett a Nyugat-Dunántúlon működő cégek üzleti forgalma tavaly. Az általános forgalmi adó alapján ez az összeg meghaladta a 3300 milliárd forintot.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az elmúlt évben több mint 1800 bűnügyet derítettek fel régiónkban, mintegy 10 milliárd forint értékben. A leggyakoribb bűncselekmények között a számviteli rend megsértése, az adócsalás és a csődbűncselekmény szerepel. Az egyik kirívó eset egy Győr környéki társasághoz fűződik.

A cég mintegy ötvenmilliós befektetéssel négymilliárd forintnyi áfát igényelt vissza egy Budapestre naponta megutaztatott cukorszállítmány után, amelynek időközben már a szavatossága is lejárt.

Régiónkban stagnált az egyéni vállalkozók száma, míg a gazdálkodó szervezetekében mérsékelt ütemű emelkedés mutatkozott. Az egyszerűsített vállalkozói adó eszközével tavaly 6.664-en éltek a régióban, ami az egy évvel korábbihoz képest 17,8 százalékos csökkenés.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 23. 11:18, péntek | Helyi

Husqvarna Profinap az Andl Kft-nél - Nemcsak profiknak!

Rajong a Husqvarna kerti gépekért? Vagy még csak most ismerkedik a svéd márkával? A Husqvarna PROFINAPOT feltétlen írja be a naptárába.

2019. Augusztus 23. 08:35, péntek | Helyi

Megnyíltak a Győri Bornapok

Borlovagok látványos felvonulásával vette kezdetét csütörtökön este a XII. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztivál Győrben.

2019. Augusztus 21. 18:06, szerda | Helyi

Győrben lövöldözött az utcán

Egy győri férfi fegyverrel a kezében sétálgatott az egyik úton, majd megállított egy autót úgy, hogy kétszer a levegőbe lőtt, majd kirabolt egy benzinkutat. Tettére nincs magyarázat.

2019. Augusztus 19. 08:16, hétfő | Helyi

ÜZLETBŐL AKARTAK LOPNI, KERESSÜK ŐKET

A győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a két bolti tolvaj elfogása érdekében.