Hírek
2016. Június 17. 13:05, péntek |
Életmód
Forrás: PRovocative
A változatos kávéfogyasztás mellett voksolnak a Starbucks baristái
A presszókávék ideje múlóban, az új generáció kávémesterei a hosszabb, változatosan elkészített kávékat részesítik előnyben.
A második alkalommal megrendezett hazai Starbucks Barista Bajnokság legtehetségesebb versenyzői azt javasolják, hogy a napszakhoz és a hangulatunkhoz igazítsuk, hogy mikor milyen kávét fogyasztunk.

Elég benézni egy Starbucksba, hogy lássuk: egyre több diák és üzletember dönt úgy, hogy tanulószobáját vagy munkaasztalát egy kávézóba helyezi át. Bese Konrád, Porkoláb Brigitta és Zemlényi Zsombor, a kávézólánc baristabajnokságának hazai döntősei szerint az Y-generáció számára a kávézók harmadik otthonná válnak, ahol a fiatalok a személyes terük megtartása mellett egy közösség részének érezhetik magukat.
Az új törzsvendégek már nem csupán a koffein frissítő hatására vágynak, szeretnék megismerni és ízlésük szerint alakítani az általuk fogyasztott italokat. Ezért szívesen próbálnak ki újdonságokat, vagy kérik kedvenc italukat más kávéfajtából vagy eltérő eljárással készítve. A Starbucks kávémesterei a kávé termesztésétől a feldolgozáson át a készítési és díszítési módokig ismerik a kávé világát, így az időjárástól, a napszaktól vagy akár a vendég hangulatától függően tudnak különböző frissítőket ajánlani.

A kávémesterek tudásukat versenyen is összemérik. „Nagyon jó érzés, amikor egy vendégnek én dobhatom fel a napját egy jól sikerült itallal” – nyilatkozta az idei versenyt követően a Starbucks Barista Bajnokság hazai fordulójának győztese. Zemlényi Zsombor a verseny alatt a saját ital készítése kategóriát érezte leginkább testhezállónak, a barista folyamatosan próbál új ízeket és kombinációkat felfedezni, és erre ösztönzi a kávézó törzsvendégeit is.

A szakember azt javasolja, hogy a nyári melegben a könnyű, citrusos ízvilágú afrikai kávékból készült jegeskávét fogyasszunk, esős időben pedig – amikor jobban értékeljük az intenzívebb ízeket – a testesebb, sötét pörkölésű kávékból érdemes választani. A barista szerint tévedés, hogy a tejjel ízesítés elrontja a kávé eredeti ízét, mivel a megfelelő mennyiségben a tej kiemelheti a kávé egyes ízjegyeit, és enyhíti a fekete leves savasságát. Érdemes tehát nyitottnak maradni, és bátran kísérletezni a különböző elkészítési és ízesítési módokkal.

A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Starbucks Barista Bajnokságon Amerikától Európán át egészen Afrikáig közel 3000 kávékészítő méri össze tudását. A novemberi, Londonban zajló európai verseny győztese egy felejthetetlen utazáson vehet majd részt a Starbucks egyik kávéültetvényén, ahol tanulmányozhatja a kávé termesztésének és feldolgozásának folyamatát. A magyar Starbucks kávézókat idén Zemlényi Zsombor, a Starbucks Allee baristája fogja képviselni.
Ezek érdekelhetnek még
2025. December 05. 07:36, péntek | Életmód
A mecseki Zengőn álló építmény lett az Év kilátója 2025-ben
A magyar turisták szavazatai alapján dőlt el, hogy a Mecsek-hegység legmagasabb hegyén álló, az arról elnevezett építmény lett az Év kilátója pályázat győztese
2025. December 02. 07:13, kedd | Életmód
Emlékérmét bocsátott ki a 2025-ös magyar űrrepülés tiszteletére az MNB
Emlékérmét bocsátott ki a 2025-ös magyar űrrepülés tiszteletére a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn, Budapesten.
2025. December 02. 07:04, kedd | Életmód
A Székely Hadosztályra emlékeztek Budapesten
A Székely Hadosztály a bátorság, a helytállás, az összefogás jelképe - hangsúlyozta a Magyarságkutató Intézet főigazgatója azon hétfői pódiumbeszélgetésen, amely a székely katonák 1918-1919-es szerepvállalásáról szólt.
2025. December 01. 07:25, hétfő | Életmód
Kárpátalján járt a Jónak lenni jó! csapata
Kárpátalján járt a Jónak lenni jó! csapata, ahol nagy szeretetet és összefogást tapasztaltak
