Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Június 28. 06:40, péntek | Belföld

A világ egyik legszebb autóját kezdték el gyártani Magyarországon

A világ egyik legszebb autóját kezdték el gyártani Magyarországon

Néhány hónappal az új generációs CLA Coupé után a testvérmodell, az új CLA Shooting Brake első sorozatgyártott példánya is legördült a gyártószalagról a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában.

Már világpremierjén, a 2019-es Genfi Autószalonon is minden tekintetet magára vonzott az újdonság, de a CLA Shooting Brake második generációja nem csak látványra meggyőző. A modell még nagyobb rakteret kínál a bevásárláshoz, vagy éppen a sporteszközök szállításához. Ugyanúgy, mint a CLA Coupé, a kombi is elsősorban a fiatalabb vásárlói réteget szólítja meg.

A CLA Shooting Brake és a CLA Coupé modelleket kizárólag Kecskeméten gyártják a teljes világpiacra, hasonlóan az első generációhoz. 2018 óta az új Mercedes-Benz A-osztály is Kecskeméten készül.

Piaci bevezetésük óta a CLA Coupé és a CLA Shooting Brake modellekből már több mint 750 ezer darabot értékesítettek. 2018-ban a legnagyobb piacok Kína, az USA és Németország voltak.

Forrás: origo.hu

Képek: Mercedes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.