Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 05. 17:20, hétfő | Helyi sport
Forrás: gyor.hu

A világ legjobbját köszönthettük

A világ legjobbját köszönthettük

A nemzetközi szövetség által hirdetett szavazáson a Győri Audi ETO beállósát, Heidi Lökét választották a világ legjobb női kézilabdázójának.

A csoportelsőséget bebiztosító meccsen Borkai Zsolt „Városháza” ezüst emlékérmet adott át a játékosnak.

A hétvégi Bajnokok Ligája mérkőzés ünnepléssel kezdődött, hiszen a hét közben hirdették ki, Heidi Löke lett a világ legjobbja! Ebből az alkalomból a középdöntő utolsó hazai mérkőzésén Borkai Zsolt polgármester, Johannes Roscheck az Audi Hungaria pénzügyekért felelős igazgatója és Kelecsényi Ernő a klub elnöke köszöntötte őt.

Borkai Zsolt Győr Megyei Jogú Város „Városháza” ezüst emlékérmét adományozta a játékosnak a kiemelkedő teljesítmény elismeréséért.

Persze az igazi jutalom, hogy a csapat már az utolsó két mérkőzéstől függetlenül bejutott Európa legjobb négy csapata közé. A vasárnapi spanyol Itxako elleni párharc arról döntött, hogy a győriek megszerzik-e a csoportelsőséget. Azaz csak döntött volna, ha időközben a Larvik nem szenved vereséget a Midtjyllandtól, hiszen így az ETO az utolsó két meccs eredményétől függetlenül megnyerte csoportját.

A hazai csapat számára a spanyol együttes mumusnak számít, és ez a vasárnapi találkozón is bebizonyosodott. Az Itxako védekezése nem fekszik a Rába-partiaknak, de nagy küzdéssel 25-25-ös döntetlent harcolt ki a csapat. Ezzel az ETO-nak kilenc pontja van, vagyis az előnye behozhatatlan.

Az utolsó fordulótól függetlenül az is eldőlt, hogy az Audi ETO KC a román Valcea-val játssza a Bajnokok Ligája elődöntőjét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -