Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. December 13. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A világ legkreatívabb városai közé választotta Budapestet az UNESCO

A világ legkreatívabb városai közé választotta Budapestet az UNESCO

A világ legkreatívabb városai közé választotta Budapestet az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) - közölte a Design Terminál szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy nyert a Design Terminál pályázata, az UNESCO felvette Budapestet a Kreatív Városok Hálózatába. Közép-Európából elsőként a magyar főváros kapta meg a "Design Városa" címet - tették hozzá.

A 2004-ben alapított UNESCO Kreatív Városok Hálózata azokat a városokat gyűjti, amelyek kreatív gazdaságukkal a világ élvonalába tartoznak. A hálózat tagjaként a városok lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák kreatíviparukat, részt vegyenek a tagvárosokkal folytatott tapasztalat- és tudáscserében.

"Budapest a világ egyik legizgalmasabb városa. A város színtere az innováció, az állandó fejlődés, a sokszínű kultúra és a dinamikusan fejlődő gazdaság ideális keveredésének" - idézték a közleményben Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettest.

A Design Terminál a Fővárosi Önkormányzat támogatásával készítette el a nyertes pályázatot - emelték ki, hozzátéve: Budapest olyan városok mellett lett a "Design Városa", mint Melbourne, Shanghai vagy Berlin.

"Az UNESCO döntése fontos visszajelzés, ami megerősíti Budapest pozícióját a régió kreatívipari csomópontjaként" - olvashatók a közleményben Böszörményi-Nagy Gergelynek, a Design Terminál vezetőjének szavai.

Címkék: budapest, kreatív, város

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.