Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Július 27. 14:15, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A vízkiviteli engedélyek befagyasztását követeli a Jobbik

A vízkiviteli engedélyek befagyasztását követeli a Jobbik

A Jobbik a magyarországi vízkiviteli engedélyek befagyasztását követeli; Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy felül kellene vizsgálni a kitermelési jogokat.

A jobbikos politikus kiemelte: az ország vízkészlete egyre kevesebb, és ezt a vízvagyont veszélyeztetik a "külföldről érkező tőkés körök is". Éppen ezért kezdeményezi a Jobbik, hogy a magyarországi vízből készült termékek - ásványvizek, üdítőitalok - exportálását fagyasszák be, újabb kitermelési jogokat pedig ne adjanak egy átfogó felülvizsgálat elvégzéséig.
Az ellenzéki párt ugyanis visszamenőleges hatállyal vizsgálná, hogy milyen kitermelési jogokat szerezhettek meg társaságok az elmúlt időszakban, továbbá, hogy mennyiben tartják be a vállalatok a feltételeket és korlátokat. A Jobbik csak e felülvizsgálat után engedélyezné újra a vízkivitelt Magyarországról - tette hozzá Z. Kárpát Dániel.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.