Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Február 24. 14:45, csütörtök | Sport
Forrás: HírTV

A bajorok bosszút álltak az Interen

A bajorok bosszút álltak az Interen

Szerda este Milánóban megismétlődött a tavalyi Bajnokok Ligája-döntő, ám az eredmény közel sem a májusit idézte. A Bayern München ugyanis akkor 2-0-ra kikapott Madridban, most viszont Gomez 90. percben szerzett góljával győzni tudott a c

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

Internazionale–Bayern München 0-1 (0-0)
Gólszerző: Gomez.

Rögtön Inter-helyzettel kezdődött a tavaly Bajnokok Ligája-döntő „visszavágójának” titulált találkozó, aztán szép lassan a Bayern vette át a mérkőzés irányítását. Ám a bajorok látszólagos fölénye az olasz kapu előtt semmissé vált, csupán néhány átlövésből futotta az erejükből, sőt fokozatosan „feljött” az Inter, s Sneijder lehetőségénél Kraft kapus bravúrja kellett a 0-0 megőrzéséhez.

A másik oldalon Ribéry fejese, majd Gomez ziccere keltett riadalmat, ám mivel az első a lécről vágódott ki a játéktéren kívülre, utóbbi pedig fölé szállt, megnyugodhattak a hazai drukkerek.

A fordulás után is maradt a lendületes iram, előbb a Bayern jelentkezett volna gólra, de Müller rontott, miként Cambiasso is a német kapu előtt óriási ziccerben. Hatalmas lehetőséget puskázott el ekkor az Inter, amely egy átmeneti időszakot leszámítva végig kézben tartotta a találkozót.

Az olasz csapat azonban nem tudott előnyt szerezni a müncheni visszavágóra, sőt a 90. percben számára beütött a krach: Robben szokásához híven a jobbszélről ballal cselezett befelé, jó 25 méterről lövésre szánta el magát, életerős bombáját azonban Julio César csak kiütni tudta, érkezett Gomez, aki könnyedén a hálóba passzolt (0-1).

Most bevált tehát Louis van Gaal taktikája, az Inter Eto’óval nem volt túl hatékony a támadásokat illetően, míg a bajorok kivárásra játszottak, s a végén higgadtan értékesítettek egy ziccert. Ez pedig elegendő volt számukra a győzelemhez. Hogy a továbbjutáshoz is, az majd három hét múlva kiderül.

Marseille–Manchester United 0-0

A BL szerdai gólszegénységéről a Marseille–Manchester United találkozó is tehetett, hiszen a hazájában bátor támadójátékot mutató francia és angol együttes a tét súlya miatt tompává vált, a csapatok alig-alig veszélyeztették a kapukat. Így viszont egyik csapat sem tudott előnyt szerezni a visszavágóra.

Pedig a Marseille-nek fontos lett volna a gólszerzés, bár még mindig kedvezőbb helyzetből várhatja az angliai második mérkőzést, mintha 1-1-ről vagy 2-2-ről indulna. Hiszen így idegenben szerzett góllal akár még tovább is léphet. A tegnapi találkozón hazai oldalról Lucho González, illetve Nani és Rooney villogott, Berbatov viszont kissé nehézkesnek tűnt. Úgy látszik, neki is inkább az angol középcsapatok ellen megy a góllövés. A végén azonban úgy tűnt, a gól nélküli döntetlennel mindkét csapat elégedett volt. (rá)

MNO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.