Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2010. Március 18. 13:33, csütörtök | Sport
Forrás: HírTV

A Barcelona kiütötte német riválisát

A Barcelona kiütötte német riválisát

A Barcelona megvédte a spanyol csapatok becsületét a labdarúgó Bajnokok Ligájában, s a Stuttgart 4-0-s hazai legyőzésével bejutott a negyeddöntőbe, ahol két francia csapat is várhatja a pénteki sorsolást. A Real Madridot búcsúztató Lyon

BARCELONA-STUTTGART 4-0 (2-0)

Gólszerző: Messi 2, Pedro, Krkic

Ismét lehengerlően, címvédőhöz méltóan futballozott a Barcelona, amely a stuttgarti 1-1 után hazai pályán kiütötte német riválisát. A katalánok már az első percekben tudatosítani akarták a vendégekkel, hogy itt bizony nehéz este vár rájuk. Messi már az első negyedóra végéhez közeledve konkretizálta is a spanyol óhajt, vagyis egy egyéni megindulás után (jobbról keresztbe vezette a labdát a tizenhatos előtt) Lehmann kapujának jobb felső sarkába ágyúzott (1-0). Talán már ekkor eldőlt minden, de aztán kilenc perccel később jött Pedro, s végérvényesen szertefoszlatta a sváb álmokat: a fiatal spanyol támadó egy zseniális Messi, Touré összjáték után az elefántcsontparti középpályástól kapott ziccerlabdát értékesítette (2-0).

Az első félidő után tehát már csak az volt a kérdés, hány góllal ússza meg a Stuttgart a Nou Campban, hiszen arra talán a legvérmesebb német drukkerek sem mertek volna nagyobb összeget feltenni, hogy csapatuk kétszer is mattolja majd Victor Valdest, s idegenben lőtt több góllal továbbjut. Nemhogy kettőt, de egyetlen gólt sem lőtt a Stuttgart a második játékrészben, a Barca viszont megduplázta előnyét. A 60. percben Pedro viharzott el a jobb oldalon, élesen visszatett labdáját Dani Alves sarokkal Messihez játszotta, aki lefordult védőjéről, és laposan a bal alsó sarokba helyezett (3-0). Az utolsó előtti percben pedig jött a kegyelemdöfés Krkic részéről, aki Ibrahimovic indítása után a kapujából messze kifutó Lehmann alatt a hálóba gurított (4-0).

A Barcelona 5-1-es összesítéssel jutott a BL negyeddöntőjébe.

BORDEAUX-OLYMPIAKOSZ 2-1 (1-0)

Gólszerző: Gourcouff, Samak, ill. Mitroglu.

Bár az Olympiakosz volt lépéskényszerben a hazai 1-0-s vereség után, mégis a Bordeaux támadásai vezették be a találkozót. Szinte teljesen „felborult a pálya", az 5. percben meg is szerezte a vezetést a francia gárda: Gourcouff a tizenhatos bal oldaláról végezhetett el szabadrúgást, s lövése a bal felső sarokban kötött ki (1-0). A kétgólos hátrányban lévő görög csapat a 60. percben emberhátrányba is került, mivel Derbyshire-t kiállította a játékvezető. Ez mégis a vendégeket rázta fel, akik Mitroglu bődületes bombájával egyenlítettek (1-1). A másik oldalról Diarra is kiszállt a játékból (második sárga lap után) a 68. percben, így megnyílt az út az Olympiakosz előtt. Ezt azonban nem sikerült kihasználnia, sőt a 88. percben a nyártól az Arsenalt erősítő Samak a hálóba fejelt (2-1), biztossá téve ezzel Laurent Blanc együttesének továbbjutását. A Bordeaux így kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé.

A negyeddöntőbe jutott csapatok:

Arsenal
Barcelona
Bayern München
Bordeaux
CSZKA Moszkva
Internazionale
Lyon
Manchester United

A negyeddöntő és az elődöntő sorsolását március 19-én, pénteken tartják.

(MNO)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.