Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Április 08. 14:42, csütörtök | Sport
Forrás: HírTV

A Bayern kiütötte a Manchestert

A Bayern kiütötte a Manchestert

Elcsépelt közhely, hogy még a legpompásabb pillanatokban is illik odafigyelni a német ellenfélre, de a szerdán este látottak alapján ezt a Manchester Unitednél mégsem tudták. Az angolok viharos kezdés után már 3-0-ra is vezettek, de a Bayer

Miután az utolsó pillanatban a kezdők közé nevezte Sir Alex Ferguson a bokasérült Wayne Rooneyt, a manchesteriek azt hitték, a németek rögtön hanyatt esnek majd. Aztán ahogy a meccs kezdődött, mindenki azt hangsúlyozta, a sokkoló hír megtette a maga hatását és a menedzser nagyot húzott.


Fantasztikus nyitó perceket produkált a Manchester United, hiszen előbb Gibson takarásból, majd Nani brilliáns sarkazással 2-0-s előnyhöz juttatta a hazaiakat. És ekkor még csak a 7. minutumban jártunk.



A szurkolók halkan a Roma elleni 7-1-et emlegették, csak azt felejtették el, hogy az ellenfél Németországból jött. Játszott valaha egy bizonyos Gary Lineker, kiváló angol csatár volt ő, aki azt mondta egyszer, hogy a futballmeccset két csapat játssza és mindig a németek nyernek. Nos, az MU nem szerette volna, ha ez a klisé beigazolódik, ezért a 41. percben Nani még egyet beszórt az elég enerváltan védő Buttnak. 3-0 - innen képtelenség veszíteni. De még kiesni is, hiszen ekkor már összesítésben kettővel mentek a britek.


Aki azt gondolta, nem lehet kikapni, annak teljesen igaza volt. Mert a United nem kapott ki, sőt, nyert, mégis mehetett a „fasorba" a 3-2-vel. Olic ugyanis szinte rögtön, még a szünet előtt szépített, majd jött a kis Rafael butasága és a hosszú ideje sántikáló Rooney lecserélése.



Az utolsó negyven percet tíz emberrel kellett végigiszkolnia a gyárvárosiaknak, miközben a bajorok türelmesen járatták a labdát. Az MU-nak egy-egy meglóduláson kívül nem sok lehetősége maradt, a végzetes döfést mégsem akcióból, hanem egy pontrúgást követő szenzációs egyéni teljesítmény okán kapták.



Robben kapásgólja leforrázta az addig bizakodó szurkolósereget, de őszintén szólva, benne volt a vendéggól a levegőben. A United már nem tudott újítani, amely tulajdonképpen saját magát verte meg, s esett ki a négy közé kerülésért vívott harcban.



A Bayern 1999-ben a 93. és a 95. percben bekapott gólokkal elbukta a BL-finálét, a bajorok azóta szomjaznak a bosszúra. Hát, most megkapták. Az elődöntőben a Bordeaux-tól elszenvedett 1-0-s veresége ellenére továbbjutott Lyon lesz a következő akadály. Az első meccset április 21-én Münchenben, a visszavágót 27-én, Lyonban rendezik. A másik ágon Inter-Barcelona elődöntő lesz április 20-án és április 28-án.



(sporthirado.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.