Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Április 04. 07:40, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

A bizonytalanságok aggasztják a tavaszi vetésre készülő Győr megyei gazdákat

A bizonytalanságok aggasztják a tavaszi vetésre készülő Győr megyei gazdákat

Megkezdődtek a földeken a tavaszi munkák. Az utóbbi napokban hullott viszonylag nagy mennyiségű eső némileg hátráltatta a vetést, de jelentős késésről egyelőre nincs szó.

A bácsai földeken már zöldell a repce, az árpa, a felázott talaj miatt azonban az elmúlt napokban gépek nem tudtak a földekre menni, átmenetileg szünetelt a vetés. Mostanság a cukorrépa van soron, ezt a növény összesen 140 hektáron termesztik. Műtrágyázással, vegyszerezéssel készítik elő a búza, kukorica és a napraforgó vetését is, merthogy vetnek, annyi bizonyos, csak az a kérdés, hol és mennyiért tudják majd értékesíteni a termést.

A Bácsai Agrár Zrt-nek több mint hétszáz férőhelyes tehenészete van, mintegy 600 állatot fejnek naponta. Itt még a növénytermesztésnél is nagyobb gondot jelent az eladás. A tej átlagos felvásárlási ára 2008-ban még 88 forint volt, tavaly már csak 62 forintot adtak literjéért, és idén sem számítanak pozitív változásra. Az ágazat vesztesége az elmúlt évben közel 100 millió forint volt, amit a növénytermesztés kompenzált. A helyzet azonban ezen a fronton is romlik, hiszen a gabona felvásárlási ára is 20-30 százalékkal csökkent.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.