Városlista
2019. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2010. Április 19. 14:31, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

A BKV-botrányhoz hasonló készül az FKF-nél

A BKV-botrányhoz hasonló készül az FKF-nél

Nemcsak a BKV-ból talicskáztak ki tízmilliókat Hagyó Miklósék. Értesülésünk szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat is a szocialista–szabad demokrata koalíció kifizetőhelye lehetett.

A BKV-hoz hasonlóan a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat gazdasági döntéshozatalában is érvényesült a kettős politikai irányítás az elmúlt években a Hír Televízió információi szerint.


Úgy tudjuk, az FKF Zrt. kiemelt beruházásainál a jogi tanácsadást az a két ügyvédi iroda végezte, amelyeket Hagyó Miklós illetve Demszky Gábor főtanácsadója, Mesterházy Ernő jelölt ki. Értesülésünk szerint az érintett ügyvédi irodák az előre kiválasztott győztesekre írtak ki százmilliós közbeszerzési eljárásokat.


Biztos forrásból úgy tudjuk, hogy az FKF Zrt. egyik magas beosztású vezetője azt feltételezi, hogy az egyik nyertes cég a 450 millió forintos megbízásból körülbelül 70 millió forintot juttatott vissza a városházára.


Az FKF Zrt. volt az az önkormányzati cég, amely állítólag a saját költségén újította fel Demszky Gábor korábbi lakását. A Hír Televízió Célpont című műsorának az FKF két volt illetékese azt mondta, a felújítási munkákat fiktív bizonylatokkal számolták el a társaság könyvelésében. A főpolgármester tagad, és azt állítja, a költségeket saját zsebből fizette. Az állítását igazoló számlák bemutatásával azonban máig adós Demszky Gábor.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 25. 08:51, kedd | Belföld

Június az év legcsapadékosabb hónapja

Június jellemzően az év legcsapadékosabb hónapja, ilyenkor átlagosan 70 milliméter eső hullik - mondta az M1 csatorna esti Híradójában a meteorológus.

2019. Június 25. 08:08, kedd | Belföld

Egyedülálló kút nyílt a M0-ás autópályánál

Hétfőn ünnepélyesen megnyílt a hazai fuvarozók előtt Magyarország első cseppfolyósított földgázt (LNG) kínáló töltőállomása Szigetszentmiklóson, az M0-s körgyűrű 19-es kilométerénél található pihenőnél.

2019. Június 25. 07:43, kedd | Belföld

Új szabály lépett érvénybe a fesztiválozóknak

Kötelező lesz nyilvántartani a jövőben azok személyes adatait, akik nagyobb zenei rendezvényekre lépnek be – derül ki a Gulyás Gergely, Kocsis Máté fideszes, és Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselő által benyújtott törvényjavaslatból.

2019. Június 25. 07:33, kedd | Belföld

Kigyulladt egy sportközpont Budapesten, egy gyerek meghalt

Kigyulladt egy faház egy XII. kerületi sportközpont tetején a Csörsz utcában. A közelben lévő két ember közül az egyik még időben elhagyta a helyszínt, míg társát a tűzoltók mentették ki – írja a Katasztrófavédelem oldala. Egy gy