Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Április 20. 07:50, kedd | Helyi
Forrás: HírTV

A cég tartozik a bérekkel volt, aki beköltözött a gyár öltözőjébe

A cég tartozik a bérekkel  volt, aki beköltözött a gyár öltözőjébe

Felfüggesztették a munkát a győri Pannon Szárnyas dolgozói, mert a cég tartozik bérük egy részével. A vállalat vezetői ezt követően úgy döntöttek, hogy két h

A győri Pannon Szárnyas dolgozói és családjaik kétségbeesve várják, mi lesz a nagy múltú baromfiüzem sorsa. A vállalat három évvel ezelőtt került először komoly bajba, akkor felszámolási eljárás indult a cég ellen. Két éve az új tulajdonossal sikerült felállni a padlóról, és tavaly úgy is tűnt, hogy a gyár talpon tud maradni a hazai élelmiszerpiacon. A vállalat aztán idén februárban indított csődeljárást maga ellen.


Volt olyan dolgozó, aki beköltözött a gyár negyedik emeleti férfi öltözőjébe, mert nem tudta fenntartani a bérelt lakását. A cég vezetése a munkásokkal nem, csak a Vasas Szakszervezet győri alelnökével állt szóba. Az érdekképviseleti vezető szerint a Pannon Szárnyasnak olyan magas tartozásai vannak, hogy nincs esély az üzem megtartására. A személyes véleményem szerint sajnos a felszámolás a leginkább elképzelhető dolog, ami történni fog. Ilyen esetben felszámoló biztost rendelnek a céghez, és a bérgarancia-alapból reméljük, hogy a dolgozók hozzájutnak a fizetésük egy részéhez" - közölte Molnár kos, a Vasas Szakszervezet győri alelnöke.


A győri baromfiüzem 70 évig piacvezető volt a csirketermékek magyarországi piacán.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.