Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2010. Február 01. 07:14, hétfő | Sport
Forrás: BoxingONE

A DVSC nyerte a BoxingONE Ligát

A DVSC nyerte a BoxingONE Ligát

A BoxingONE Championship döntő összecsapásán a Deél István és Rácsai András által irányított DVSC 8:6 arányban legyőzte a Győri KO Gladiátor csapatát. A csapatbajnoki küzdelmet a Debrecen Pláza földszintjén felállított ringben rend

Az már a csapatok bemutatásánál látszott, a szakvezetők maradtak az eddig jól bevált forgatókönyvnél, azaz a debreceniek saját nevelésű öklözőkkel, míg a győriek a jól ismert légiósokkal megerősítve álltak fel a döntőre.

Bemelegítésként egy ifjúsági 57 kilogrammos bemutatómérkőzésen szurkolhattak a nézők, a debreceni Hinger Gábor a nyíregyházi Kovács Zoltánnal csapott össze. Ugyancsak pehelysúlyban lépett szorítóba Kalucza Norbert, aki a győri Horváth Lászlóval vette fel a harcot. A hajdúsági olimpikon a második menettől fölénybe került, magabiztos győzelmet aratott. 60 kilogrammban a Gladiátorok vendégbokszolója, a hajdúsámsoni Varga Miklós meggyőzőbb volt Töröknél, ám a bírák ikszre adták a derbit. A döntnökök a következő találkozón korrigáltak, 64 kilogrammban a debreceni Kertész felülmúlta Nyékit, ám az eredmény itt is egál lett. A remiparti folytatódott Nagy Péter és Zámbó Dániel 69 kilogrammos mérkőzésén is, majd a gladiátoros Portéka Tibor (81kg) Széll Tamást legyőzve 5:5-re alakította a találkozó eredményét. Deél Szabolcs (91kg) harmadik menetben mutatott teljesítményével legyőzte Mirkót, így a Móna-Szabó csata előtt újra két pont volt a hajdúságiak előnye. A DVSC középsúlyú magyar bajnoka nagy küzdelemben döntetlenre végzett Szabóval, így a Deél István és Rácsai András irányította debreceni együttes 8:6 arányban megnyerte a BoxingONE Championship-et, vagyis a közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokságot.

A program szünetében Kalucza Norbert másodszor is ringbe lépett, ám az olimpiát is megjárt hajdúsági klasszis ez esetben nem boksztudásából adott ízelítőt, hanem egy táncbemutatóval kedveskedett a közel ezer fős publikumnak. Hatalmas sikere volt.

Bemutatómérkőzés:
Ifi 57kg: Hinger Gábor (DVSC) - Kovács Zoltán (NYVSC)

BoxingONE Championship
57kg: Horváth László 0:2 Kalucza Norbert (0:2)
60kg: Varga Miklós 1:1 Török János (1:3)
64kg: Nyéki George 1:1 Kertész Henrik (2:4)
69kg: Zámbó Dániel 1:1 Nagy Péter (3:5)
81kg: Portéka Tibor 2:0 Széll Tamás (5:5)
91kg: Mirkó Dominik 0:2 Deél Szabolcs (5:7)
75kg: Szabó László 1:1 Móna Imre (6:8)


Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 17. 08:15, vasárnap | Sport

Harmadik Európa-bajnoki címét nyerte Kiss Norbert

Harmadszor is Európa-bajnok lett a gyorsasági kamionversenyzők között Kiss Norbert, a Révész Racing magyar pilótája, miután a sorozat idényzáró misanói hétvégéjének első futamán másodikként végzett.

2021. Október 14. 14:40, csütörtök | Sport

MAGYARORSZÁG AZ E-SPORT RÉGIÓS EGYIK VEZETŐJÉVÉ VÁLHAT

A járvány helyzetben a sport területek leállásával fókuszba kerültek az e-sportok.

2021. Október 14. 12:04, csütörtök | Sport

Mindegyik gyorsot élveztük!

Beszélgetés Nagy Mátyás raliversenyzővel a Vértes rali után.

2021. Október 10. 09:24, vasárnap | Sport

Vereséggel csak matematikai esély maradt válogatottunknak a kijutásra

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 1-0-ra kikapott a vendég Albániától világbajnoki selejtezőmérkőzésen, ezzel negyedik maradt a csoportjában, egyúttal csupán matematikai esélye maradt a részvétel kiharcolására.