Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Augusztus 01. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

A forint gyengülése miatt újra megéri Győrben költeni a szlovák eurót

A forint gyengülése miatt újra megéri Győrben költeni a szlovák eurót

Kedvező árú gyümölcs, zöldség, építőipari alapanyag és ruhanemű - főként ezeket a termékeket keresik a szlovákiai turisták, akik a szlovák-magyar határ köz

"Lényegesen növekszik az idelátogatók száma, ezt tapasztalatból tudom mondani, hogy a baráti köröm és az ismerőseim is, amint kicsit esik a forint árfolyama, már rögtön ide jönnek vásárolni" - mondta Nyírfa Péter. A dunaszerdahelyi férfi és családja elsősorban a márkás ruhaneműket kereste ebben a győri bevásárlóközpontban, mert mint mondja, Magyarországon nemcsak a forint gyengülése, de a nagyobb választék miatt is érdemes elkölteni a szlovák eurót.

"Amíg tavaly tavasszal durván minden harmadik látogatónk Szlovákiából érkezett, különösen érdekes módon a hét közben és a hét végén is, jelenleg azt tudom mondani, hogy minden 5. vásárlónk Szlovákiából jön" - fogalmazott Hegyi Ferenc. A győri áruházvezető szerint a határ közeli üzletekben egyértelmű konjunktúravásárlás történik. Ennek az is az oka, hogy amíg április végén 263 forint volt egy euró, addig most 282-288 forint között alakul az árfolyam.

Hegyi Ferenc áruházvezető, Győr:

"A szlovákiai euró bevezetését követő eufóriának azért úgy tűnik, vége, és az emberek ott is megtanultak célirányosan vásárolni, tehát prioritásokat szabni, hogy mi a fontos, és mi a kevésbé fontos. Természetesen, ha az euró a 300 forintot megközelíti, akkor már érdemes tulajdonképpen nekik bármilyen árut itt megvásárolni, beleértve a napi fogyasztási cikkeket, a tejet, a húst és így tovább."

"18 %-ot is adunk egyes termékekből, persze ez a gyártóval van egyeztetve" - tudtuk meg a révkomáromi Tectum építőipari alapanyagokat forgalmazó üzlet vezetőjétől, aki akciókkal próbálja megtartani a vásárlóit. Azt mondja, elég, ha kiderül, hogy Magyarországon a tégla pár euróval olcsóbb, az emberek máris útra kelnek.

Olláry Vidor üzletvezető, Révkomárom:

"Kisebb fuvarral, ha el tudják szállítani a vevők, akkor szívesen elmennek 5 kilométerrel tovább a határon túlra, és megvásárolják az építőanyagot, mivel 10 százalékos különbség is előfordulhat az itteni árakhoz képest."

A pozsonyi Pravda szerint a mostani forintárfolyam mellett, egyes termékek esetében akár a harmadával is olcsóbban lehet vásárolni Magyarországon, mint Szlovákiában.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.