Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Február 23. 14:45, szerda | Sport
Forrás: HírTV

A franciák csak úgy rúgták a gólokat

A franciák csak úgy rúgták a gólokat

A keddi Bajnokok Ligája-találkozókon összesen négy gól esett, s mind a négyet francia játékos szerezte. A Lyon 1–1-es döntetlent ért el a Real Madrid ellen hazai pályán (Gomis és Benzema voltak a gólszerzők), míg a Chelsea a hétvégén

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

Olympique Lyon–Real Madrid 1–1 (0–0)
Gólszerző: Gomis, ill. Benzema.

A Real Madrid számára oly sok fájdalmas emléket idéző Lyon kezdte bátrabban a találkozót, bár fölénye meddőnek bizonyult, néhány támadáskezdeményezésen túl másra nem futotta az erejéből. Igaz, a vendégek még ennyit sem mutattak, szinte támadni sem támadtak. Di María és Cristiano Ronaldo is igen halvány volt ezen az estén, Özilnek pedig szinte esélye sem volt szervezni a blancók játékát, hiszen többször is a földbe döngölték az elszánt francia védők. A hazaiak részéről Gourcouff és Bastos viszont elemében volt, az első nagyobb lehetőséget pedig Gomis puskázta el, amikor 13 méterről a kapu fölé bombázott nagy helyzetben.

A szünet után aztán fordult a kocka, a Real hirtelen felébredt az „álomkórból”, s előbb Cristiano Ronaldo szabadrúgása, majd nem sokkal később Sergio Ramos fejese csattant a kapufán. Meg is lett az eredménye a spanyolok agresszívebb támadójátékának, az Adebayor helyére beállt Benzema (korábban a Lyon játékosa volt) a 65. percben megszerezte a vezetést (0–1). A Lyonban szinte elátkozottnak vélt madridiak tehát megszerezték a vezetést (eddig még gólt sem szereztek a Lyon otthonában Bajnokok Ligája-mérkőzésen), de győzniük már nem sikerült, mivel Gomis a 83. percben közelről kiegyenlített. A spanyolok hevesen lest reklamáltak, de a visszajátszásból egyértelműen kiderült, hogy a francia válogatott támadó nem helyezkedett előrébb a madridi védelmi vonalnál. Így továbbra is nyílt maradt a továbbjutás kérdése, érdekes visszavágóra van kilátás.

FC Köbenhavn–Chelsea 0–2 (0–1)
Gólszerző: Anelka (2).

Nicolas Anelka a hétvégén sorsdöntő hibát vétett az Everton elleni FA-kupatalálkozó büntetőpárbajában, most azonban jóvá tette akkori hibáit, hiszen két góljával a Chelsea megnyugtató előnyt szerzett Koppenhágában. A francia támadó szinte két ugyanolyan góllal örvendeztette meg a Chelsea drukkereit, s egyúttal szomorította el a csodában hetek óta bízó dánokat. A csoportkörből meglepetésre továbbkerült FCK-nak esélye sem volt a mérkőzésen a győzelemre, rengeteg hibával játszottak Stale Solbakken tanítványai. Kapura is csupán Vingaard volt veszélyes. Közben az angolok folyamatosan támadtak, Anelka életveszélyes volt ezen az estén, Torres is többször lehetőséghez jutott, de nem tudott kifogni Wendt kapus eszén.

Carlo Ancelotti együttese ezzel egyértelművé tette, hogy a továbbjutás kérdése nagy százalékban eldőlt, hiszen a londoniak aligha engednek meg maguknak akkora luxust, hogy a Stamford Bridge-en kikapjanak. Bár a hétvégén látott produkció igen gyenge volt a Kékek részéről, most ismét megmutatták, Európában még számolni kell velük. (da)

MNO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g