Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2011. Február 03. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxygen Media

A fűtési szezon első négy hónapja

A fűtési szezon első négy hónapja

Hideg október, kellemes november, fagyos december, átlagos január. A győri távfűtés szeptember 30-án indult, a szokatlan hideg miatt egész októberben üzemelt. A hónap minden napján fűteni kellett, amire az elmúlt évtizedekben alig volt pé

Az év végi ünnepek szolgáltatói oldalról nézve zavartalanul teltek, ami azért is örvendetes, mert a tavaly decemberi mínusz 1,2 fokos napi átlaghőmérséklet a sokévi átlagnál hidegebb. Az elmúlt öt évben rendre nulla fok fölött alakultak ezek az értékek.

A most mögöttünk hagyott január átlagosnak mondható a maga mínusz 0,1 fokos átlaghőmérsékletével. Január legmelegebb napját 14-én éltük át 7,3 fokos napi átlaghőmérséklettel, míg a leghidegebbet január 29-én mérték mínusz 9,4 fokos napi középhőmérséklettel.

A tél még nem múlt el, sőt lesz következő is, ami miatt fontos beszélni azokról a komplex épületenergetikai felújításokról, melyeknek a fűtéskorszerűsítés is szerves része. Kimutatások szerint a felújított épületekben elérhető hőenergia-megtakarítás 30-50 százalék.

Az előzetes hírek szerint tavasszal jelennek meg az Új Széchenyi Terv lakossági, elsősorban komplex energiahatékonyságot növelő épület-felújítási programjai, pályázati kiírásai. Külön alprogram foglalkozik majd a hagyományos építésű lakóépületek energetikai korszerűsítésével, az új építésű épületekkel, a panelházak energetikai rekonstrukciójával, valamint a mintaprojektek útjának egyengetésével. Érdemes figyelni rájuk. (www.palyazatbarat.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:15, hétfő | Helyi

Világranglista: a legjobbak közé került a győri egyetem

A lista készítői egyebek mellett vizsgálták a publikációk idézettségét és a kutatásból származó bevételeket.

2024. Május 20. 08:15, hétfő | Helyi

Ezért érdemes a hazai földiepret választani

Már kapható a friss magyar földieper. A híradónk által megkérdezett termelő elmondta, jobb lett a termés, mint tavaly, és a minőségére sem lehet panasz.

2024. Május 20. 07:10, hétfő | Helyi

Ennél bájosabbat ma már nem fog látni! – Nyolc fiókát nevel a hattyúpár az adyvárosi 2-es tónál

Nézze meg a fotókat a családról és olvassa el, miért NE etesse őket!

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.