Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Május 01. 07:45, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

A Grizzlyk felfalták a San Antoniót

A Grizzlyk felfalták a San Antoniót

A Memphis Grizzlies 99–91-re legyőzte a San Antonio Spurst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának első körében, így hat mérkőzés után 4–2-es összesítéssel búcsúztatta az alapszakasz nyugati győztesét.

Néhány napja még a tűzzel játszott a San Antonio. Nos, szombat hajnalra biztossá vált, hogy az alapszakasz nyugati legjobbjának „piromániája” csúnya következményekkel járt: a Spurs „elégett” a Memphis elleni párharcban, miután a Grizzlies a párharc hatodik összecsapásán 99–91-re felülmúlta az ellenlábasát.

Nagy elégtétel lehet ez most a memphisiek számára, hiszen a franchise-on rengeteget gúnyolódtak az elmúlt időben csarnokának üres széksorai és az első három rájátszásba jutása során produkált 0–12-es mérleg miatt. A Grizzlies azonban most nem csak az első győztes meccsét, de az első sikeres párharcát is elkönyvelhette a playoffban.

A fiatal memphisiek igazi vezérükre találtak Zach Randolph személyében, aki a legfontosabb percekben mutatta meg, hogy képes extraklasszis teljesítményre. Az utolsó negyedben 17 pontot szerzett, ebből 13-at az utolsó 4:24 percen belül, 80–79-es állás után.

„Elégedett vagyok azzal, amit elértünk, de ez nem jelenti, hogy jóllaktunk volna, mert megvan a lehetőségünk arra, hogy valami igazán kiemelkedőt vigyünk véghez. Minket is csak egy, a rájátszásba nyolcadik helyen becsúszó csapatként tartottak számon, ám megmutattuk, hogy mire is vagyunk képesek” – mondta a találkozó után a gárda edzője, Lionel Hollins.

Randolph 31 pontig jutott a meccsen, ráadásul ezt megspékelte 11 lepattanóval is, míg a leghatékonyabban Marc Gasol támogatta a húzóembert, 12 ponttal és 13 lepattanóval zárta az estét.

A Spurs legjobbja a 23 pontos Tony Parker volt, Manu Ginóbili pedig 16 egységet tett a közösbe, de a többi alapember játékáról nem sok pozitívumot lehet elmondani. Tim Duncan és Antonio McDyess is elég szürkén szerepelt: az előbbi önmagához képest különösen sokszor hibázott, a záró játékrészben például mindössze két pontig jutott.

Amióta (2003) a rájátszás első fordulójának párharcait is négy nyert mérkőzésre játsszák, a 2007-es Golden State Warriors után a Memphis lett az első alakulat, amelyik nyolcadik rangsorolt létére el tudta búcsúztatni az első kiemeltet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!