Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Május 30. 14:33, vasárnap | Belföld
Forrás: FH

A gyerekeké a nap

A gyerekeké a nap

A fővárosban, vidéki városokban, sőt Ausztriában is több helyszínen is gyermeknapi rendezvényekkel várják a kicsiket és szüleiket.

A Millenárison különleges időutazás lesz. Az időgép idén különböző világokba kalauzolja a látogatókat, ahol izgalmas feladatokat kell teljesíteniük, illetve különféle ügyességi és kreatív játékokban próbálhatják ki magukat.

A Művészetek Palotája ad otthont a United Way Magyarország egész napos gyermeknapi rendezvényének, ahol játékokat próbálhatnak ki a kicsik, rajzsarok is várja őket és az Országos Gyermekegészségügyi Intézettel közösen a gyermekbiztonság és gyermekbalesetek megelőzése témakörben meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetését és díjátadását is megtartják.


A Városligetben pedig a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tart színes programokkal gyermeknapi rendezvényt, ahová ellátogat Sólyom László köztársasági elnök is, illetve ismét várja majd az érdeklődőket a Nemzetek Utcája, ahol a 14 ország nagykövetségei mellett idén is bemutatkozik a parlamenti információs sátor.

Ezen a hétvégén gyermekrajzokkal válthatnak jegyet az Operaház pénztárában is a Pomádé király új ruhája előadásaira a gyerekek. A meseoperák vasárnap 11-kor és délután kettő órakor kezdődnek. A rajzokért a belépő mellé pólót és lufit is kapnak a kicsik.


A Kispesti uszoda kertjében pedig zenés, táncos műsorral, bohócbemutatóval és harcművészekkel várják a kicsiket. Ezek mellett egész nap sportprogramok, kézműves foglalkozások lesznek, illetve egy egzotikus hangszerbemutató, ugráló-vár, csúszda, arcfestés, társasjáték.

Gyermeknap vidéken és Ausztriában


A Pécsi Állatkertben a szórakoztató programok mellett látványetetéseken, szórakoZoo-ismeretterjesztő játékon vehetnek részt a gyerekek, illetve lesz ormányos medve, láma, törpekecske és nyúl simogató is.

Csongrád megyében, Szeged-Tarjánban a Sólyom Utcai Általános Iskolában lesz a megyei közgyűlés gyermeknapi rendezvénye. Egész nap arcfestés, ugrálóvár, rajzverseny, kézműves foglalkozás, focibajnokság, különböző ügyességi vetélkedők, úgymint a zsákban futás, lisztfújás, seprűmenet, akadályfutás, célba dobás, sorverseny, kötéltánc, csocsó bajnokság, vár kicsiket és nagyokat egyaránt.


A Gödöllői Királyi Kastélyban gyermekeknek szóló tárlatvezetések lesznek, a díszudvarban pedig zenés-táncos mulatság várja a gyerekeket, a többi között fúvószenekarral, mazsorettekkel, bábszínházzal, harcművészeti bemutatóval.

Gyermeknapi programokkal vár mindenkit vasárnap az eisenstadti Esterházy-kastély, a fraknói vár és a lackenbachi kastély Ausztriában.

Az eisenstadti Esterházy-kastélyban német és magyar nyelvű vezetést tartanak és részt lehet venni egyebek mellett egy hercegi audiencián a Tükörteremben. Fraknó Várában megmutatják az érdeklődőknek, hogy mit kellett a barokk korban egy hercegnek tanulnia. Bárki kipróbálhatja majd, hogyan kell írni madártollal, de fel lehet majd fedezni a várkonyhában a gyógyfüveket, vagy meg lehet vizsgálni a páncélokat. Ott is lesznek magyar és német nyelvű vezetések. A lackenbachi kastélyban pedig meg lehet ismerni az őshonos állatok természetes élőhelyét. Igazi „természetszakértők" lehetnek az érdeklődők a vadászat fejlődésében, a fafeldolgozásban, az erdőismeretben, miközben meséket és mondákat hallgathatnak meg.


Forrás: Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.