Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Április 21. 10:30, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság előtt Eva Rhodes gyilkosa: ítélet a hónap végén

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság előtt Eva Rhodes gyilkosa: ítélet a hónap végén

Kedden elkezdődött a per a bőnyi állatmenhely vezetőjének meggyilkolása ügyében a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon. A 65 éves Eva Rhodes (képünkön) megölés

Az iratok ismertetésével és a vádlott meghallgatásával kedden kezdetét vette az Eva Rhodes meggyilkolása ügyében indított büntetőeljárás. Az első tárgyalási napon a vádlott vallomásában minden beismert és azt mondta: megbánta, amit tett.
Az elsődleges információk szerint még legalább két tárgyalási napot tartanak. Ezeken több mint egy tucat tanút hallgat majd meg a bíróság. téletet várhatóan a hónap végén hirdetnek az ügyben.
Ahogy arról korábban a Független Hírügynökség is beszámolt az állatmenhely brit állampolgárságú vezetőjét 2008 szeptemberében ölte meg a férfi, egy elszámolási vita során. A fiatalember ugyanis távozni akart a menhelyről és már napok óta kérte bérét, de Eva Rhodes nem fizette ki. A gyilkosság estéjén is odament a volt alkalmazott a menhely vezetőjéhez, hogy fizesse ki, de a nő szidalmazni kezdte és egy kutyapórázzal megütötte. A férfi ekkor ököllel arcul csapta Eva Rhodes-t, majd a földre rogyó nőt egy balta nyelével fejbe vágta. A holttestet elégette, a maradványokat pedig a menhellyel szembeni telken elrejtette. A 31 éves fiatalember ezután Eva Rhodes pár ezer forintjával és laptopjával távozott a helyszínről és végül 2009 áprilisában fogta el a rendőrség.
A rendőrségen egyébként a gyilkosság után egy héttel testvére jelentette Eva Rhodes eltűnését. A hatóság szinte mindvégig közigazgatási eljárás keretében vizsgálta az ügyet, többszöri terepszemle után sem találtak ugyanis bűncselekményre utaló jelet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.