Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Július 16. 07:43, péntek | Sport
Forrás: NSO

A Győr kettőt vágott Kazahsztánban

A Győr kettőt vágott Kazahsztánban

Remek eredménnyel zárult a Győr kazahsztáni kalandja: Pintér Attila együttese 2–0-s győzelmet aratott az Atirau otthonában az Európa-liga 2. selejtezőkörének első mérkőzésén. A magyar csapatban Linas Pilibaitis és Fuad Bugerra volt ere

Pintér Attila vezetőedző az Atirau elleni mérkőzés előtt úgy nyilatkozott, hogy csapata számára Kazahsztánban is a győzelem a cél. A Győr játékosai pedig hallgattak a mesterre, és remek eredményt értek el idegenben.

Már a találkozó elején kezdeményezően lépett fel a magyar csapat, de helyzetek mindkét oldalon adódtak. Nem sokkal a kezdő sípszó után Babic lövését védte a kazah csapat kapusa, majd Pejkrisvili próbálkozását hárította Sztevanovics a másik oldalon.

A kiegyenlített első félidő közepén aztán szerencsére a magyar csapat szerezte meg a vezetést. Pontosabban Fortunának ehhez semmi köze sem volt. Linas Pilibaitis remekül kivitelezett lövése „akadt bele" a hazai kapuba. A 26. percben Szabó szöglete után érkezett a hosszún a litván játékos, és lőtt kapásból. Sikeresen. 0-1

A szünetig már nem sok minden történt a pályán, a kazahok nem tudtak fölocsúdni a kapott gól okozta sokkból, míg a magyar csapat megelégedett az idegenbeli egygólos vezetéssel.

Nem igazolódtak be a győri félelmek az időjárással kapcsolatban sem, a várt 42°C helyett közel 30°C-ot mutatott „csak" árnyékban a hőmérő higanyszála, ami bizakodásra adhatott okot a folytatást illetően.

A második félidő elején - ahogy az várható volt - az Atirau mindent megtett az egyenlítés érdekében. Több hazai próbálkozást is hárított Sztevanovics az első tíz percben.

A hazai lendület aztán a 60. perc tájékán alábbhagyott, ezután kevés veszélyt tudtak kialakítani a győri kapu előtt. Pintér Attila csapata pedig továbbra sem erőltette a támadásokat. Tökéletes állás volt ekkor az eredményjelzőn.

A folytatásban sem tudott egyenlíteni az Atirau, sőt Fuad Bugerra végképp eldöntötte a találkozó (és talán a párharc) sorsát. Nicolas Ceolin egy remek átemelős csel után játszott középre a 88. percben, Bugerrának pedig nem okozott gondot közelről a hálóba lőni a labdát. 0-2

A Győr remek eredményt ért el az első mérkőzésen, s nagyon kedvező helyzetből várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót. Ráadásul a zöld-fehérek első magyar klubcsapatként tudtak nyerni Kazahsztánban, korábban ez a Haladásnak, a DVSC-nek és az FC Fehérvárnak sem sikerült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.