Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2010. Január 15. 15:33, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

A győri küldöttség vehette át Antalyában Magyarország Béke-díját

A győri küldöttség vehette át Antalyában Magyarország Béke-díját

Magyarország a Szt. Miklós Béke Országa díjat vehette át a győri Mikulás a törökországi Antalyában. A rangos elismerést a Városházán őrzik majd. 2011-ben Győrben r

A látogatás során Antalya tartomány (amelynek székhelye Antalya városa) kormányzójával is megbeszéléseket folytattak, és lehetőség nyílt Győr város turisztikai, gazdasági sajátosságainak bemutatására a nagyközönség előtt.

Szilveszterkor nagy ünnepséget tartottak a város főterén, amelyen több ezer ember vett részt. jfél előtt tíz perccel itt adták át a Béke-díjat, amelyet Farkas Imre, a győri Mikulás 21 éves tevékenységének elismeréseként Magyarország kapta.

Farkas Imre elmondta, a díjat hazánk előtt megkapta már többek között a Dalai Láma, dr. Habsburg Ottó, Dél Korea, Oroszország, és Törökország.

A Nemzetközi Szent Miklós Béke Tanácsot 1993-ban Szt. Miklós szülőhelyén hozták létre, jelenleg 158 tagországgal rendelkezik öt kontinensen. Az európai központ Magyarországon van, a képviselet vezetője Farkas Imre.

A világtanács döntése alapján 2011 decemberében Győrben rendezik meg a béke-konferenciát, ahova öt földrészről érkeznek a tagországok képviselői.

A díjat 2010 január 15-én hozták el a győri Városházára, ahol a Mikulás átadta Simon Róbert Balázsnak, és köszönetet mondott az önkormányzat támogatásáért. Az alpolgármester ígéretet tett arra, hogy a rangos díjat megőrzik, és arra méltó helyen kiállítják, hogy a Városházára érkezők láthassák azt.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:12, vasárnap | Helyi

Diákként dolgozni, diákként adózni

A nyári munkát vállaló diákok bejelentésére, adózására – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra.

2024. Június 23. 08:14, vasárnap | Helyi

Összefogásból épült sportpálya a Kazinczyban

Rá sem lehet ismerni a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium udvarára.

2024. Június 23. 07:16, vasárnap | Helyi

Az Audi Hungaria 160.000 négyzetméterrel bővíti napelemparkját

Berényi Gábor, a Smart Solar Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, valamint Michael Breme, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke aláírta azt a megállapodást,

2024. Június 22. 09:13, szombat | Helyi

Nyári diákmunka kétszázezer bruttóért

Érdemes sietni, júliustól indul a központi diákmunka program, sok településen már csak a héten lehet jelentkezni. Napi hat óráért havi 200 ezer bruttót kereshetnek.