Városlista
2023. június 7, szerda - Róbert

Hírek

2010. Január 15. 15:33, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

A győri küldöttség vehette át Antalyában Magyarország Béke-díját

A győri küldöttség vehette át Antalyában Magyarország Béke-díját

Magyarország a Szt. Miklós Béke Országa díjat vehette át a győri Mikulás a törökországi Antalyában. A rangos elismerést a Városházán őrzik majd. 2011-ben Győrben r

A látogatás során Antalya tartomány (amelynek székhelye Antalya városa) kormányzójával is megbeszéléseket folytattak, és lehetőség nyílt Győr város turisztikai, gazdasági sajátosságainak bemutatására a nagyközönség előtt.

Szilveszterkor nagy ünnepséget tartottak a város főterén, amelyen több ezer ember vett részt. jfél előtt tíz perccel itt adták át a Béke-díjat, amelyet Farkas Imre, a győri Mikulás 21 éves tevékenységének elismeréseként Magyarország kapta.

Farkas Imre elmondta, a díjat hazánk előtt megkapta már többek között a Dalai Láma, dr. Habsburg Ottó, Dél Korea, Oroszország, és Törökország.

A Nemzetközi Szent Miklós Béke Tanácsot 1993-ban Szt. Miklós szülőhelyén hozták létre, jelenleg 158 tagországgal rendelkezik öt kontinensen. Az európai központ Magyarországon van, a képviselet vezetője Farkas Imre.

A világtanács döntése alapján 2011 decemberében Győrben rendezik meg a béke-konferenciát, ahova öt földrészről érkeznek a tagországok képviselői.

A díjat 2010 január 15-én hozták el a győri Városházára, ahol a Mikulás átadta Simon Róbert Balázsnak, és köszönetet mondott az önkormányzat támogatásáért. Az alpolgármester ígéretet tett arra, hogy a rangos díjat megőrzik, és arra méltó helyen kiállítják, hogy a Városházára érkezők láthassák azt.


Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 09:15, szerda | Helyi

24. Győri Ovifoci Gála

Remek hangulatban, gólokban gazdag örömfocival zárták az évet a Győri Ovifoci Klub focistái.

2023. Június 07. 08:15, szerda | Helyi

36 milliárd forintból fejleszt a Dana

Harminchatmilliárd forintból bővíti győri üzemét a Dana Hungary.

2023. Június 07. 07:15, szerda | Helyi

Egy hétvége, 20 baleset

A Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt hétvégén 5 személyi sérüléssel járó, és 15 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt – közölte a rendőrség.

2023. Június 06. 09:10, kedd | Helyi

A kávé szeretete összehoz- Győri Kávékülönlegességek

Van egy fantasztikus „kávésztori” Győrben, aminek a főszereplői két „kávé guru”, akiket összeköt a minőségi kávé szeretete, és az, hogy szeretnének értéket teremteni a győri kávékultúrában.