Városlista
2019. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2010. Január 21. 06:56, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

A H1N1 okozta az influenza ellen beoltott férfi halálát?

A H1N1 okozta az influenza ellen beoltott férfi halálát?

Kimutatták a H1N1 vírusát annak a férfinak a szervezetében, akit még novemberben oltottak be az új influenza ellen. A beteg hétfőn halt meg a sátoraljaújhelyi kórházban, kétoldali tüdőgyulladása volt. Azt egyelőre vizsgálják, hogy a fe

Az 50 éves férfi pénteken került magas lázzal és kétoldali tüdőgyulladással a sátoraljaújhelyi kórházba. A megyei ÁNTSZ kimutatta a cukorbeteg férfi szervezetében a H1N1 vírust annak ellenére, hogy november végén új és hagyományos influenza ellen is beoltatta magát. A család feljelentést tesz, mert állításuk szerint a háziorvos nem utalta be időben a kórházba a beteget.

Az egészségügyi miniszter szerint nem biztos, hogy a H1N1 okozta a sátoraljaújhelyi férfi halálát.

„Attól, hogy az ember szervezetében megtalálják a H1N1 vírust, az nem jelenti azt, hogy ez okozta a halálát" - fogalmazott Székely Tamás. „Hiszen a védőoltás nem arról szól, hogy nem lehet jelen a H1N1 vírus az ember szervezetében, hanem arról szól, hogy nem okoz betegséget" - tette hozzá.

Eddig 94, a H1N1-gyel összefüggésbe hozható haláleset történt, az áldozatok közül korábban már négy embert beoltottak a magyar vakcinával. Nekik az országos tisztifőorvos szerint más betegségük is volt.

Bajnai kampányolt

A haláleset ellenére a miniszterelnök a H1N1 vírus elleni sikeres védekezéssel kampányolt az ÁNTSZ székházában.

Bajnai Gordon kijelentette: „Ha lenne az influenza elleni védekezésben Európa-bajnokság, Magyarország biztosan a dobogón lenne". Hozzátette: „ha már a példánál tartunk, akkor ennek az Európa-bajnokságnak nincs vége, és az a szándékunk, hogy Magyarország a végén is majd a legjobbak között legyen; azok között, akik legelőrelátóbban, legfelelősebben védekeztek".

Február 4-től bezárják az oltópontokat

A H1N1 elleni kampány ellenére február 4-től bezárja az oltópontokat kormány, pedig az országos tisztifőorvos és az egészségügyi miniszter is hangsúlyozta: a járvány újabb hullámára kell felkészülni.

33 évesen halt bele az újinfluenzába

Meghalt egy 33 éves újinfluenzás férfi szerdán hajnalban. A férfi korábban nem kapott védőoltást, más betegsége nem volt.

A szerda hajnalban elhunyt, 33 éves férfiről január 6-a óta tudták, hogy újinfluenzás. A beteg súlyos állapotban került a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum intenzív osztályára - közölte a Független Hírügynökséggel szerda délután Dr. Orosi Piroska, egyetemi docens.

A 33 éves férfi kezdettől fogva súlyos állapotban volt, lélegeztető géppel tartották életben. Orosi Piroska közölte: az elhunytnak más betegsége nem volt, a férfi korábban nem kapott újinfluenza elleni védőoltást. A férfi a harmadik újinfluenzás beteg, aki meghalt a Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrumában. Jelenleg két felnőttet és egy gyereket kezelnek újinfluenzával a klinikán.

FH


Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 24. 16:47, hétfő | Belföld

15 métert repült egy biciklis, miután elgázolták

Egy biciklis nő életveszélyesen megsérült, amikor elütötte egy autó a 44-es főúton Békésszentandráson.

2019. Június 24. 16:01, hétfő | Belföld

Emelkedik a benzin és a gázolaj ára szerdán

2019. Június 24. 15:12, hétfő | Belföld

Beszakadt a tető egy balatonföldvári építkezésen, többen megsérültek

Hétfőn délelőtt fél 11-kor egy balatonföldvári építkezésen beszakadt a tetőszerkezet, és öt emberre rázuhant. Mindegyiküket kórházba kellett vinni.

2019. Június 24. 15:00, hétfő | Belföld

Rekordmennyiségű csapadék hullott vasárnap

Rekordmennyiségű csapadék hullott vasárnap, több helyen villámárvizek is kialakultak – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn Facebook-oldalán.