Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Január 21. 06:56, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

A H1N1 okozta az influenza ellen beoltott férfi halálát?

A H1N1 okozta az influenza ellen beoltott férfi halálát?

Kimutatták a H1N1 vírusát annak a férfinak a szervezetében, akit még novemberben oltottak be az új influenza ellen. A beteg hétfőn halt meg a sátoraljaújhelyi kórházban, kétoldali tüdőgyulladása volt. Azt egyelőre vizsgálják, hogy a fe

Az 50 éves férfi pénteken került magas lázzal és kétoldali tüdőgyulladással a sátoraljaújhelyi kórházba. A megyei ÁNTSZ kimutatta a cukorbeteg férfi szervezetében a H1N1 vírust annak ellenére, hogy november végén új és hagyományos influenza ellen is beoltatta magát. A család feljelentést tesz, mert állításuk szerint a háziorvos nem utalta be időben a kórházba a beteget.

Az egészségügyi miniszter szerint nem biztos, hogy a H1N1 okozta a sátoraljaújhelyi férfi halálát.

„Attól, hogy az ember szervezetében megtalálják a H1N1 vírust, az nem jelenti azt, hogy ez okozta a halálát" - fogalmazott Székely Tamás. „Hiszen a védőoltás nem arról szól, hogy nem lehet jelen a H1N1 vírus az ember szervezetében, hanem arról szól, hogy nem okoz betegséget" - tette hozzá.

Eddig 94, a H1N1-gyel összefüggésbe hozható haláleset történt, az áldozatok közül korábban már négy embert beoltottak a magyar vakcinával. Nekik az országos tisztifőorvos szerint más betegségük is volt.

Bajnai kampányolt

A haláleset ellenére a miniszterelnök a H1N1 vírus elleni sikeres védekezéssel kampányolt az ÁNTSZ székházában.

Bajnai Gordon kijelentette: „Ha lenne az influenza elleni védekezésben Európa-bajnokság, Magyarország biztosan a dobogón lenne". Hozzátette: „ha már a példánál tartunk, akkor ennek az Európa-bajnokságnak nincs vége, és az a szándékunk, hogy Magyarország a végén is majd a legjobbak között legyen; azok között, akik legelőrelátóbban, legfelelősebben védekeztek".

Február 4-től bezárják az oltópontokat

A H1N1 elleni kampány ellenére február 4-től bezárja az oltópontokat kormány, pedig az országos tisztifőorvos és az egészségügyi miniszter is hangsúlyozta: a járvány újabb hullámára kell felkészülni.

33 évesen halt bele az újinfluenzába

Meghalt egy 33 éves újinfluenzás férfi szerdán hajnalban. A férfi korábban nem kapott védőoltást, más betegsége nem volt.

A szerda hajnalban elhunyt, 33 éves férfiről január 6-a óta tudták, hogy újinfluenzás. A beteg súlyos állapotban került a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum intenzív osztályára - közölte a Független Hírügynökséggel szerda délután Dr. Orosi Piroska, egyetemi docens.

A 33 éves férfi kezdettől fogva súlyos állapotban volt, lélegeztető géppel tartották életben. Orosi Piroska közölte: az elhunytnak más betegsége nem volt, a férfi korábban nem kapott újinfluenza elleni védőoltást. A férfi a harmadik újinfluenzás beteg, aki meghalt a Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrumában. Jelenleg két felnőttet és egy gyereket kezelnek újinfluenzával a klinikán.

FH


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.