Városlista
2020. május 31, vasárnap - Angéla

Hírek

2010. Január 21. 06:56, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

A H1N1 okozta az influenza ellen beoltott férfi halálát?

A H1N1 okozta az influenza ellen beoltott férfi halálát?

Kimutatták a H1N1 vírusát annak a férfinak a szervezetében, akit még novemberben oltottak be az új influenza ellen. A beteg hétfőn halt meg a sátoraljaújhelyi kórházban, kétoldali tüdőgyulladása volt. Azt egyelőre vizsgálják, hogy a fe

Az 50 éves férfi pénteken került magas lázzal és kétoldali tüdőgyulladással a sátoraljaújhelyi kórházba. A megyei ÁNTSZ kimutatta a cukorbeteg férfi szervezetében a H1N1 vírust annak ellenére, hogy november végén új és hagyományos influenza ellen is beoltatta magát. A család feljelentést tesz, mert állításuk szerint a háziorvos nem utalta be időben a kórházba a beteget.

Az egészségügyi miniszter szerint nem biztos, hogy a H1N1 okozta a sátoraljaújhelyi férfi halálát.

„Attól, hogy az ember szervezetében megtalálják a H1N1 vírust, az nem jelenti azt, hogy ez okozta a halálát" - fogalmazott Székely Tamás. „Hiszen a védőoltás nem arról szól, hogy nem lehet jelen a H1N1 vírus az ember szervezetében, hanem arról szól, hogy nem okoz betegséget" - tette hozzá.

Eddig 94, a H1N1-gyel összefüggésbe hozható haláleset történt, az áldozatok közül korábban már négy embert beoltottak a magyar vakcinával. Nekik az országos tisztifőorvos szerint más betegségük is volt.

Bajnai kampányolt

A haláleset ellenére a miniszterelnök a H1N1 vírus elleni sikeres védekezéssel kampányolt az ÁNTSZ székházában.

Bajnai Gordon kijelentette: „Ha lenne az influenza elleni védekezésben Európa-bajnokság, Magyarország biztosan a dobogón lenne". Hozzátette: „ha már a példánál tartunk, akkor ennek az Európa-bajnokságnak nincs vége, és az a szándékunk, hogy Magyarország a végén is majd a legjobbak között legyen; azok között, akik legelőrelátóbban, legfelelősebben védekeztek".

Február 4-től bezárják az oltópontokat

A H1N1 elleni kampány ellenére február 4-től bezárja az oltópontokat kormány, pedig az országos tisztifőorvos és az egészségügyi miniszter is hangsúlyozta: a járvány újabb hullámára kell felkészülni.

33 évesen halt bele az újinfluenzába

Meghalt egy 33 éves újinfluenzás férfi szerdán hajnalban. A férfi korábban nem kapott védőoltást, más betegsége nem volt.

A szerda hajnalban elhunyt, 33 éves férfiről január 6-a óta tudták, hogy újinfluenzás. A beteg súlyos állapotban került a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum intenzív osztályára - közölte a Független Hírügynökséggel szerda délután Dr. Orosi Piroska, egyetemi docens.

A 33 éves férfi kezdettől fogva súlyos állapotban volt, lélegeztető géppel tartották életben. Orosi Piroska közölte: az elhunytnak más betegsége nem volt, a férfi korábban nem kapott újinfluenza elleni védőoltást. A férfi a harmadik újinfluenzás beteg, aki meghalt a Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrumában. Jelenleg két felnőttet és egy gyereket kezelnek újinfluenzával a klinikán.

FH


Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 05:00, vasárnap | Belföld

A friss és ízletes magyar földieper a legjobb választás a családoknak

A friss és ízletes magyar földieper a legjobb választás a családoknak a gyümölcsfogyasztásra, az elmúlt időszak napsütéses időjárásának köszönhetően nagyon jó epertermés várható

2020. Május 31. 05:00, vasárnap | Belföld

A koronavírus-betegség gyógyításában folyamatosan követik a nemzetközi protokollt

A koronavírus-betegek kezelésénél folyamatosan követik a nemzetközi protokollt

2020. Május 30. 18:08, szombat | Belföld

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések

Idén is meghirdetik a Kerékpárosbarát település és a Kerékpárosbarát munkahely pályázatokat

2020. Május 30. 17:07, szombat | Belföld

Egyszerűsödnek a családtámogatások igénylésének feltételei

Egyszerűsödnek a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételei, bővül az igénylők köre a Magyar Közlönyben pénteken megjelent kormányrendelet szerint