Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Február 28. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: HírTV

A jegesmedve, a sarki nyúl és a hópárduc is főszerephez jut

A jegesmedve, a sarki nyúl és a hópárduc is főszerephez jut

Egy jegesmedve, egy sarki nyúl és egy hópárduc lesz az oroszországi Szocsiban 2014-ben megrendezendő téli olimpia kabalaállata – adta hírül vasárnap az ukrán TSZN híradóműsor. Azért lesznek hárman, mert a közvélemény-kutatások sorá

Az előterjesztett tervek közül ez a három figura az orosz lakosság kétharmadának a tetszését nyerte el. S bár a legtöbb voksot a Vlagyimir Putyin kormányfő által is favorizált hópárduc kapta – a megkérdezettek 28 százalékának tetszett –, az olimpiai szervezőbizottság végül mindhárom kabalaállatra áldását adta, így hármasban fogják képviselni a 2014-es Szocsi Olimpiát.

Az abszolút győztes egyébként a Télapó (Gyed Moroz) lett volna, ám őt a zsűri diszkvalifikálta, mivel megválasztása esetén az orosz újév hagyományos jelképe végleg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kizárólagos tulajdonába került volna. (pr)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.