Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Augusztus 21. 07:45, szombat | Sport
Forrás: NSO

A Kemény-csapat győzelemmel kezdett

A Kemény-csapat győzelemmel kezdett

A Hajós Alfréd Sportuszodában már a zágrábi Európa-bajnokságra utazó kerettel vesz részt a Vodafone-kupán a magyar vízilabda-válogatott. Kemény Dénes csapatának van mit javítania, a spanyolországi tornán a románoktól és a montenegró

A Vodafone-kupa nyitómeccsén a német válogatott Spanyolországgal csapott össze. A mérkőzés 8-7-es német győzelemmel zárult.

A találkozó előtt Kemény Dénes szövetségi kapitány elmondta, tudják, hogy adósak a jó eredménnyel, de az is igaz, hogy a megfelelő felkészülés az Európa-bajnokságra még fontosabb. A keretszűkítéstől jobb csapatteljesítményt vár a kapitány.

A mérkőzést Gyarmati Dezső is a lelátóról tekinti meg.

1. NEGYED

A ráúszásnál az olaszok hozzák el a labdát, így ők vezethetik az első támadást, amit hatástalanít a magyar védelem.

A mieink első támadását a bírók támadó fault miatt állítják meg. Ezután az olaszok kettős emberelőnyben támadhattak, Maurizio Felugo pedig a jobb oldalról Szécsi kapujába lőtt (0-1).

Varga Dénes játszotta be centerbe a labdát, középen Kiss Gáborral szabálytalankodtak az olaszok, az ezért megítélt ötméterest Varga Dénes értékesítette (1-1).

Az olaszok azonban rögtön visszaszerezték a vezetést, Felugo hatalmas bombája utat talált a magyar kapuba (1-2). Ezt követően is az olaszok próbálkoztak, előbb Madaras blokkolt, majd egy bejátszást hatástalanított a magyar védelem.

Szívós Márton próbálkozását védte az olasz kapus, Tempesti, azonban Kiss Gábor újabb ötméterest harcolt ki. Hosnyánszky Norbert lőtte a büntetőt, amit hárított a kapus.

Az olaszok ezt követően újabb emberelőnyt használtak ki, Szécsi megint a jobb alsóba kapta a gólt (1-3).

Kemény Dénes csapata emberelőnyben támadhatott, a bal oldalról Bátori Bence pedig szép kapásgólt lőtt (2-3).

Varga Dániel hatástalanította az olaszok támadását, majd - mivel már alig volt pár másodperc az első negyedből - kapura lőtt, a kísérletből azonban nem lett gól. Így 3-2-es olasz vezetéssel zárult az első játékrész.

2. NEGYED

Ismét az olasz válogatott hozta el a labdát a ráúszásnál, de az első támadásuknál fölé lőtték a labdát.

Hárairól állítottak ki egy olaszt, az adogatás végén ismét Bátori Bence - aki hivatalosan nincs benne az Eb-keretbe, most Biros Péter helyett játszik a tornán - pöccintette az olasz kapuba a labdát (3-3).

Az olaszok emberelőnyös támadása blokkal zárult, Vámos Mártonnak sikerült megállítani őket, majd a magyar publikum hazai gólnak örülhetett. Egy bejátszást követően Varga Dénes talált közelről az olasz kapuba (4-3).

Az olasz támadást Török Béla nagyszerűen akadályozta meg, kinyúlt a center mögül és megszerezte a labdát. Ezután támadásban is jeleskedett, de lövése a blokkról ment ki, így az olaszok jöhettek támadással. Ez még blokkal zárult, de utána Szécsivel egy az egyben állt szemben az olasz játékos. A magyar kapusnak már nem volt esélye hárítani, megint gólt kapott (4-4).

Hosnyánszky kiállítását követően blokkolt a védelem, majd Kiss Gáborról megint kiállították az olasz bekket. Az akciót Madaras Norbert fejezte be kapásból (5-4). A negyedben már nem született több találat, így a félidőben egy góllal vezetett Kemény Dénes csapata.

3. NEGYED

Szívós Márton úszott a labdáért, de megint az olaszok kerültnek ki győztesen ebből a csatából, Szécsi azonban kivédte a próbálkozást.

Madaras rögtön rálőtte a szabaddobást, de Tempesti védett, majd Szécsi a másik oldalon a kapufára tolta az olasz lövést. Támadásban ismét emberelőnyben játszhatott a magyar csapat (Fiorettit küldték ki a játékvezetők), és Hosnyánszky Norbert két blokkot kikerülve lőtte a kapuba a labdát a találkozó során először növelve kétgólosra a hazai előnyt (6-4).

Christian Presciutti révén azonban szinte azonnal szépítettek ellenfeleink, már 6-5 állt az eredményjelzőn.

A gólt követő magyar támadás már majdnem lejárt, amikor szabaddobást végezhetett el Varga Dániel, aki igen messziről, óriási erővel talált be visszaállítva ezzel a kétgólos különbséget (7-5).

Emberelőnyben játszhatott az olimpiai címvédő csapat, mielőtt újra játékba hozták volna a labdát, Kemény Dénes időt kért. Az adogatásba némi hiba csúszott, majd a távoli lövést hárította Tempesti. Ezzel zárult a harmadik negyed.

4. NEGYED

Ezúttal Varga Dénes maradt alul a ráúszásnál, és mivel Madaras Norbert kiállítása áthúzódott az előző negyedből, időt kért az olasz szövetségi kapitány, Alessandro Campagna. A félpályáról sikerült felpasszolni a labdát, középen üresen maradt egy olasz, de Szécsi hárította a lövést, és a kipattanóból már nem alakult ki komoly veszély. Aztán azonban emberelőnyből Fiorentini révén feljebb zárkóztak az olaszok (7-6).

Varga Dénes lövését Tempesti a kapufára tolta, fordulhattak az olaszok, de újra Szécsinél volt a labda.

Madaras Norbert újra növelte az előnyt, hat perccel a vége előtt, de Bundschuch kiállítását követően Matteo Aicardi szerzett gólt (8-7).

Nagyszerű ejtéssel kiegyenlített Olaszország négy és fél perccel a lefújás előtt (8-8). Kiss Gábor újra kiállítást harcolt ki, a körbeadogatást követően Varga Dénes éles szögből lőtt kapura, de Tempesti zárta a rövid sarkot. Majd egy gyönyörű bejátszás után Varga Dénes fordult kapura, de a kapufát találta el. A következő Varga Dénes-Tempesti párbajt megint az olasz hálóőr nyerte, ekkor Varga Dénes távolról szeretett volna gólt szerezni.

Szécsi indította Szívós Mártont, akit szabálytalanul állítottak meg - kiállítás, amit ismét Varga Dénes hagyott ki.

13 másodperccel a vége előtt a magyar csapat támadott, és Varga Dániel - testvérével ellentétben - túljárt az olasz kapus eszén, távolról órási gólt lőtt Tempesti kapujába (9-8). Ekkor már csak öt másodperc volt hátra, amit sikerült kivédekezni, így győzelemmel kezdte a magyar vízilabda válogatott a Vodafone-kupát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.