Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Október 07. 14:53, csütörtök | Bulvár
Forrás: Kék-Ezüst Kommunikáció

A környezetvédelemért és az egészségért játszottak a sztárok gyermekikkel

A környezetvédelemért és az egészségért játszottak a sztárok gyermekikkel

Janza Kata, Szentpéteri Csilla, Keveházi Krisztina, Rába Tímea és Pintácsi Viki gyermekeivel indult a Mosolygóvíz-Playmobil pályázaton, melynek lényege, hogy a kicsik és szüleik együtt játszva készítsenek alkotásokat a környezetvédelem

A hírességek mindegyike különösen nagy figyelmet fordít arra, hogy óvja a környezetet, egészségesen éljen és gyermekeit is erre nevelje. Éppen ezért örömmel csatlakoztak a Mosolygóvíz-Playmobil alakulathoz, hogy elkészítsék saját pályaműveiket, majd a Sugar! színes világában egy kellemes kakaópartin vegyenek részt.

„A családban a mindennapjaink részévé vált a környezetvédelem. Nemrégiben Ausztráliában töltöttünk egy hónapot hármasban, a kisfiammal, Kristóffal és a férjemmel. Amellett, hogy fantasztikus helyeken jártunk, és úgy éreztük, mintha álomvilágba csöppentünk volna, minden városban rácsodálkoztunk, hogy milyen nagy figyelmet fordítanak a természet védelmére. Nagyon óvnak minden fát, parkot, és olyannyira nem szemetelnek, tisztán tartják a területeket, hogy kis túlzással szinte a földről lehet enni. Azt gondolom, hogy ezeket a dolgokra itthon sokkal hangsúlyosabban kell kezelni, például épp az ilyen gyerekeknek szóló pályázatokkal” – mondja Szentpéteri Csilla.

A Mosolygóvíz-Playmobil alakulat indulása alkalmából rendezett kakaópartin a hírességek is gyermekké váltak, és csemetéikkel együtt készítették a pályamunkáikat.

„A mindennapi rohanás közepette sajnos kevés idő marad a közös családi aktivitásokra, pedig ezek a legfontosabbak az életben. Nagyon örülök, hogy van egy olyan gyermekprogram, amely igazán fontos ügyért tesz, ráadásul úgy, hogy a családokat is a közös programokra ösztönzi. A nagylányommal, Jankával igazán élveztük, amikor elkezdtünk dolgozni a saját alkotásunkon, ragasztottunk, vágtunk, színeztünk. Otthon együtt fogjuk befejezni a pályamunkánkat úgy, hogy a kisfiam, a hároméves Samu is besegít nekünk” – árulja el Janza Kata.

„A gyerekeimet az egészséges életmódra nevelem, és nem azt mondom, hogy sosem kapnak cukros üdítőt és gyorséttermi ételt, mert kikerülhetetlen, de igyekszem ezeket minimalizálni. Sok gyümölccsel, zöldséggel színesítem az ételeket, szűrt vizet fogyasztunk, és a környezetvédelemre is odafigyelünk. Ha ezt gyermekkorban megtanulják, és természetessé válik számukra, akkor valószínűleg felnőttként is ilyen értékrendben fognak élni” – teszi hozzá Rába Tímea.

Bár sok országban hatékonyabban működik a környezet és az egészség megóvásának ügye, azért hazánkban is egyre nagyobb figyelmet fordítanak erre a családok és a cégek egyaránt. A Mosolygóvíz-Palymobil alakulat kidolgozója, a Mosolygóvíz Gyermekprogram most új partnerekkel gazdagodott – K&H Egészségpénztár, Egészség-Portál –, akik igen hangsúlyoson kezelik e témákat.

A Mosolygóvíz-Palymobil alakulathoz nem csak a hírességek és gyermekeik, hanem bármely 6-14 év közötti iskolás csatlakozhat 2010. október 01-november 30. között. A pályázati feltételekről www.mosolygoviz.hu/playmobil oldalon lehet tájékozódni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.