Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Január 27. 07:39, szerda | Belföld
Forrás: Stop.hu

A legborzalmasabb eshetőség! Erre kevesen gondolnak!

A legborzalmasabb eshetőség! Erre kevesen gondolnak!

Egy angol tudományos újságíró a Daily Mail online kiadásában arról írt, hogy mi lenne a harmadik évezred legnagyobb szenzációja, s arra jutott: ha idegen űrlényekre, űrcivilizációra bukkannának, de a legfélelmetesebb az lenne, ha kider

Michael Hanlon azt fejtegeti a Daily Mail internetes kiadásában, hogy a legnagyobb szenzáció az lenne, ha idegen űrlényekre és űrcivilizációra bukkannának. Csakhogy a tudományos újságíró elgondolkodott azon az ellentmondáson, amelyet több mint fél évszázada Enrico Fermi világhírű fizikus fogalmazott meg: hatalmas a mindenség, tehát nagy az esélye annak, hogy más értelmes lények is vannak benne, ezzel szemben a legparányibb bizonyíték sincs értelmes űrlények létezésére.

Az emberi fantázia határtalan, se szeri, se száma azon elképzeléseknek, hogy milyenek lehetnek az űrlények, az UFO-k, a marslakók, mi lenne ha találkoznánk velük, és a tudósok is nagy erőkkel már több mint fél évszázada mindent megtesznek azért, hogy rátaláljanak társainkra a mindenségben. A legfőbb elképzelés, hogy az idegen űrlények értelmesek, vagy esetleg jóval értelmesebbek nálunk, és a civilizációjuk is mérhetetlenül fejlettebb. Ám felmerül az az eshetőség is, hogy korántse intelligensek, hanem unintelligensek. De a legfélelmetesebb eshetőség az - mutat rá a brit újságíró -, ha kiderül, teljesen egyedül vagyunk a mindenségben, senki sincs rajtunk kívül, nem is volt, és nem is lesz soha. Tökéletesen egyedülállóak vagyunk, egyszeriek és megismételhetetlenek, mi, emberek.

Forrás: STOP/Daily Mail


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.