Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Szeptember 30. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Goodwill PR és Kommunikációs Ügynökség

A Leier adományának köszönhetően újra lakhatóvá válhat egy családi ház

A Leier adományának köszönhetően  újra lakhatóvá válhat egy családi ház

A nyár eleji hatalmas esőzések és viharok súlyos károkat okoztak Nagyszentjánoson is, de napjainkban már jó ütemben folyik a helyreállítás. Több káreset mellett egy családi ház teljesen lakhatatlanná vált, lakóinak, - két családnak

Ötszázezer forint értékben ajánlott fel építőanyagokat a Leier Hungária Kft. a nyár eleji viharok károsultjainak. A félmillió forint értékű tetőfedő anyag egy lakhatatlanná vált nagyszentjánosi családi házra jutott. A Leier szívén viseli a környező települések lakóinak sorsát és újra segített a nehéz helyzetbe kerülőknek, ezzel példát mutatva az ágazat többi képviselőjének is. A térség már többször élvezhette az építőipari vállalkozás karnyújtását a természeti csapások után.

A májusi-júniusi esőzések és viharok Nagyszentjánoson is jelentős károkat, komoly belvízveszélyt jelentettek. Az egyik régi építésű ház olyan súlyosan megrongálódott, hogy életveszélyessé vált. A házba már beköltözött az új lakó, de még a régi tulajdonos, egy a kétgyermekes család is ott lakott - így két családnak kellett egyszerre szállást keresnie, amikor a házat elöntötte a víz. Az önkormányzat minden tőle telhetőt megtett, 24 órán belül ingyen szociális lakást biztosított és segített a bútorok elszállításában is. Unger Vilmos polgármester közreműködésével további segítők, így dr. Pápai Lajos megyéspüspök képviseletében a Katolikus Egyház, valamint a Hatos Nyelviskola is pénzadománnyal támogatta a bajbajutottakat.

- Rendkívül hálásak vagyunk a Leiernek, elsősorban Komlós Andornak, a Leier Hungária Kft. ügyvezető igazgatójának. Bár a közeli Leier gyár közigazgatásilag nem tartozik Nagyszentjánoshoz, ők mégis nagylelkű támogatást nyújtottak az itt élőknek – mondta el Unger Vilmos, Nagyszentjános polgármestere, aki megerősítette: a Leier már 2008-ban is - amikor tornádó csapott le Nagyszentjánosra - kiemelkedő segítséget nyújtott a településnek, amelynek életét a békés hétköznapokban is rendre felkarolja, hiszen rendszeres támogatója a helyi programoknak és jótékonysági rendezvényeknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.