Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2010. Július 05. 07:41, hétfő | Sport
Forrás: HírTV

A magyar fiatalokat csodálja az egész kontinens

A magyar fiatalokat csodálja az egész kontinens

Elképesztő magyar fölénnyel zárultak az 500 méteres kajakos döntők a Trasonában zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon. A magyar fiatalokat csodálja az egész kontinens: három arany- és egy ezüstérmet nyert a csapat. Mindkét kajak egyes vé

Kozák Danuta néhány hete a szegedi válogatón még „csak" a magyar mezőnyt lepte meg, többek között Janics Natasa, Kovács Katalin és Benedek Dalma legyőzésével kvalifikálta magát az Eb-re. Vasárnap kiderült, hogy jelenleg egész Európában nincs ellenfele a Domino-Honvéd 23 éves kajakosának. Kozák mögött a németek négyszeres olimpiai bajnoka, Katrin Wagner-Augustin ért célba.


Még fölényesebben verte Európát a férfi kajakosoknál Szalai Tamás. A Domino-Honvéd 22 éves tehetsége már a májusi Mol Világkupán bizonyította, hogy a nemzetközi mezőnyben is számolni kell vele (harmadik lett Szegeden), most pedig elképesztő bravúrt vitt véghez. Majdnem egy másodperccel verte Európa legjobbjait, többek között a tavalyi vb-második svéd Gustafssont, valamint az olimpiai bajnok brit Brabantst.


Még ezzel sem volt vége a magyar bravúroknak, a délelőtti 200-as győzelme után ugyanis újabb Eb-aranyat nyert a Janics Natasa, Kovács Katalin páros. Janics Natasának ez a harmadik aranya, ahány számban indult, annyit meg is nyert.Sajnos a harmadik női versenyszám végén a németek örülhettek. Visszavágtak a tavalyi világbajnokságon elszenvedett vereségükért, és minimális különbséggel legyőzték a Benedek Dalma, Csipes Tamara, Kozák Danuta, Szabó Gabriella magyar négyest.A többi döntőben nem szereztek érmet a magyarok, viszont értékes helyezéseket igen. Negyedik lett a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajak páros, ötödikek a kenusok (Korisányszky Péter egyesben, valamint a Széles Gábor, Varga Dávid páros).


A magyar válogatott eddigi Eb-mérlege: 6 arany, 4 ezüst és 2 bronz. Az Európa-bajnokság vasárnap délután az 5000 méteres döntőkkel zárul.(kajakkenusport.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 25. 10:12, szombat | Sport

Hybrid pályacsúcsot futnék a RabócsiRingen!

Greinbachban második, Kakucs Ringen harmadik helyen végzett a még csak 14 éves Rallycross pilóta Pál Krisztián. Vele beszélgetek a hétvégi RabócsiRingi versenyről.

2021. Szeptember 23. 17:08, csütörtök | Sport

A defektes Vértes után mindent beleadnak majd!

A bajnokság éléről kezdhette meg az év utolsó előtti ORB futamát Csomós Miklós és Nagy Attila, de egy defekt hamar megpecsételte a versenyüket.

2021. Szeptember 22. 15:35, szerda | Sport

Mindig ilyen szakaszokon mennék!

A Vértes ralit az P12 kategória győzelemmel zárta a Kronome - Pásztor ralipáros.

2021. Szeptember 20. 17:07, hétfő | Sport

Tíz aranyérmet nyertek a magyarok a kick-box világkupán

Összesen tíz aranyérmet nyertek a magyarok felnőtt korosztályban a 26. kick-box világkupán a hétvégén a BOK Csarnokban.