Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Március 22. 14:45, kedd | Sport
Forrás: NSO

A McLaren lebutítja autóját az idénynyitóra

A McLaren lebutítja autóját az idénynyitóra

A McLaren-istálló leegyszerűsíti új autóját az idénynyitó Ausztrál Nagydíj előtt, s azt reméli a kipufogórendszer, valamint az autó fenéklemezének átalakításától, hogy gyorsabb és megbízhatóbb lesz az MP4-26-os.

A McLaren csak az első közös Formula–1-es teszt után mutatta be új autóját, amelyet a felkészülés során hátráltatott a megbízhatatlansága, és ennek következtében sebességben is jócskán elmaradt az élmezőnytől. A számos szokatlan, merész megoldással felszerelt autót azonban a jelek szerint túl is bonyolították a wokingiak, akik inkább visszalépnek néhányat a gyorsabb haladás érdekében.

„Elégedetlenek vagyunk az autó megbízhatóságával és teljesítményével – mondta Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke. – Nagyszabású változtatásokra van szükség, és ezeket a módosításokat az Ausztrál Nagydíjon már láthatják. Van benne kockázat, de meg kell tennünk ezt a lépést, mert csak így lehetünk versenyképesek Melbourne-ben."

A McLaren kipufogórendszere nagy rejtélye volt az idény előtti teszteléseknek, a szakemberek hetekig találgatták, hol van a kipufogó nyílása. Az átalakítás után sokkal egyszerűbb lesz megtalálni.

„Teljesen új padlólemezt és kipufogórendszert építettünk, és további apró módosításokat is elvégeztünk – mondta Whitmarsh. – Egyszerűbb az új megoldás, hiszen közel sem volt akkora haszna az eddigi kialakításnak, hogy érdemes legyen annyi energiát beleölni. A riválisainknál is hasonló lehet a helyzet, ezért úgy véljük, az egyszerű megoldással messzebb juthatunk."

Whitmarsh elismerte, hogy a sok extrém megoldás között hatékony és kevésbé hatékony is található, utóbbiakról pedig le kell mondani. A csapatfőnök nem vállalkozott jóslásra Lewis Hamilton és Jenson Button teljesítményét illetően.

„Nem tudok jósolni, csak azt tudom, hogy futamokat akarunk nyerni. Butaság lenne azt mondani, hogy már Ausztráliában nyerni fogunk, csak azt mondhatom, hogy nyerni szeretnénk" – mondta Whitmarsh.

A melbourne-i futamot vasárnap magyar idő szerint reggel nyolc órától rendezik, az időmérő szombaton 7 órakor lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.