Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2010. Június 13. 07:25, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

A megroggyant házakat bontják Borsodban

A megroggyant házakat bontják Borsodban

Már bontják a megroggyant házakat az árvíz sújtotta Borsod megyei Felsőzsolcán, az összedőlt épületek romjait elszállítják. A faluban 93 otthon vált lakhatatlanná.

A település alsóbb részein még mindig több utca vízben áll, bár folyamatosan szivattyúznak, a fertőtlenítést nem tudták elkezdeni. A Sajó múlt héten öntötte el Felsőzsolcát, a folyó a Hernáddal és a Bódvával együtt tovább apad.

Az országban 382 kilométeren van még rendkívüli készültség a folyókon, veszélyhelyzet pedig Borsodon kívül már csak Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun és Csongrád megyében van érvényben.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 07:11, hétfő | Belföld

Melegrekordok dőltek meg vasárnap

Melegrekordok dőltek meg vasárnap, mintegy 10 fokkal volt melegebb az ilyenkor szokásosnál - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.

2019. Október 21. 06:38, hétfő | Belföld

Temerin lovasa duplázott, ismét megnyerte a Nemzeti Vágtát

Az idén is Nagy Arnold, Temerin lovasa nyerte a Nemzeti Vágta döntőjét Fantázia nevű lován, akárcsak tavaly.

2019. Október 21. 06:37, hétfő | Belföld

Jim Jarmush új filmjének vetítésével kezdődik a filmmustra

Jim Jarmusch A holtak nem halnak meg című filmjének vetítésével hétfőn kezdődik a 26. Titanic Filmfesztivál, amelyet két helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Francia Intézetben rendeznek meg.

2019. Október 21. 06:00, hétfő | Belföld

ESzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet

Október 21-től a MÁV vasúti bérletei hozzárendelhetők az új típusú - 2016. január 1-től kibocsátott - személyazonosító igazolványhoz, az eSzemélyihez - közölte a MÁV Zrt. vasárnap az MTI-vel.