Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Augusztus 09. 07:13, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

A "montpellier-i hősök" 1-0-ra nyertek a 9 emberrel játszó Siófok ellen

A "montpellier-i hősök" 1-0-ra nyertek a 9 emberrel játszó Siófok ellen

A csütörtöki, Montpellier elleni hosszabbításos Európa-liga meccs miatt fáradt győriek Rati Alekszidze 68. percben szerzett góljával tudták legyőzni a 67. percben Mogyorósi József, a 75

Az NB I 2. fordulójában a Győr az újonc Siófokot fogadta. Mindkét gárda döntetlennel kezdte az idényt: a hazaiak jpesten, a vendégek pedig a Videoton ellen. Csakhogy hét közben a győriek 11-esekkel kiejtették az Európa-ligából a francia Montpelliert - az eredmény fantasztikus, viszont a fáradtság is benne maradt a hazai gárda játékosainak lábában.

gy aztán nem is csoda, hogy hazai pályán sem diktáltak túl nagy tempót az ETO labdarúgói, s az első negyedórában így két veszélyesebb helyzetük volt: előbb Fuad Bugerra közeli lövését védte bravúrral Molnár kapus, majd Koltai lövése ment mellé. A 21. percben aztán érkezett a válasz: egy beívelt szabadrúgást Sztevanovics éppen Novák Alexisz elé tenyerelt ki, aki 3 méterről a bal oldali kapufát találta telibe.

Mindenképpen óvatosságra intő jel volt ez a győriek számára, így nem csoda, hogy még jobban visszaálltak a hazaiak, míg a vendégeknek megfelelt idegenben a döntetlen - az óvatoskodástól viszont a meccs színvonala csapnivaló lett. Csak a félidő utolsó öt percére élénkült meg a játék: előbb Kecskés lövése okozott némi gondot Sztevanovicsnak, majd Koltai lőtt a kapu fölé, míg a legnagyobb győri gólszerzési lehetőség Dinjar 30 méteres lövése volt, amit Molnár óriási bravúrral ütött szögletre a jobb felső elől.
Mindenesetre a szünetben Pintér Attila cserével próbálta meg frissíteni csapatát, s két grúz támadót is a pályára küldött, de ezzel eleinte csak azt érte el, hogy az egyikük megkapta a meccs első sárga lapját.

Aztán a 67. percben bekövetkezett a fordulópont: az öt perccel korábban első sárgáját megkapó Mogyorósi Alekszidzét buktatta, amiért a játékvezető felmutatta neki a másodikat és a pirosat is. Ezt azonnal góllal büntették a hazaiak, miután a beívelt szabadrúgást Alekszidze fejelte 11 méterről a kapu jobb alsó sarkába (1-0).

Két perccel később az ugyancsak Alekszidze elől menteni akaró Graszl találta el saját kapufáját, míg a 75. percben Pillert állította ki a játékvezető, miután a balhátvéd lekönyökölte Djordjevicset, és így már kettős emberhátrányba kerültek a vendégek.

A győriek ezt követően már nem erőltették különösebben a gólszerzést, hiszen a legfontosabb, a három pont már zsebben volt. Mihalecz István ugyan még próbálkozott cserékkel, de kettős emberhátrányban a remekül védekező győriekkel szemben semmire sem ment csapata.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.