Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2011. Április 15. 14:53, péntek | Bulvár
Forrás: Független Hírügynökség

A nap is rámosolyog a hercegi párra

A nap is rámosolyog a hercegi párra

Az elmúlt évtizedek tapasztalata alapján Vilmos hercegnek és menyasszonyának nem kell esőkabátot vinnie a két hét múlva esedékes esküvőjükre. A brit meteorológiai szolgálat friss jelentése szerint ugyanis várhatóan napos és tavasziasan

Az elemzés figyelmeztet: korai még, hogy két héttel előre részletes előrejelzést adjanak, ám az elmúlt húsz év tapasztalatait összegezve valószínűsíthető, hogy milyen idő lesz az esküvő napján. Eszerint az elmúlt két évtizedben ezen a napon átlagosan 16,6 fokos hőmérsékletet mértek Londonban, ám voltak kifejezetten meleg évek is. 1994. április 29-én például 23,4 fok volt a brit fővárosban, ahol tavaly is 19,5 fokot mértek. A leghidegebb 2004-ben volt ez a nap, akkor 10 fokra hűlt le a levegő.

Az előrejelzés valószínűsíti azt is, hogy nem lesz nagy eső két hét múlva Londonban, ahol az elmúlt két évtizedben átlagosan 2,6 milliméter csapadék hullott ezen a napon. Ráadásul tavaly és tavalyelőtt is kifejezetten napos, tavaszias időjárás uralkodott a városban április 29-én, ami okot ad a reményre, hogy idén sem lesz ez másként.

Nem mindenki volt ugyanakkor olyan szerencsés a brit királyi családban, hogy gyönyörű időben házasodhatott - állítja a meteorológiai szolgálat. Amíg Vilmos szülei, Károly herceg és Lady Diana 1981. július 29-i házasságkötésekor sütött a nap és 24,4 fok volt, addig Károly herceg második esküvőjén, 2005. április 9-én kifejezetten hideg, 11,3 fokos és szeles idő uralkodott. Még rosszabb időpontot választott az esküvőre Károly húga, Anna hercegnő, aki 1992 decemberében 7 fokos hőmérsékletben ment hozzá Timothy Laurence-hez.

BBC/ Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.