Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Szeptember 23. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: A-Z PRodukció

A norvégok 7 gól alatt nem álltak meg

A norvégok 7 gól alatt nem álltak meg

Magyarországon járt a norvég Asker Fotball Herrer U16 csapata, ahol barátságos mérkőzések keretein belül játszottak a Győr-Moson-Sopron megyei focicsapatokkal. A Felpécen megrendezett torna célja a magyar honismereti oktatás támogatása vol

A tornát a Rokob Péter által edzett Asker FH csapata nyerte, akik először 7:1-re verték a Dunaszegi csapatot, majd a döntőben szintén 7 gólt lőttek a Pannonhalmai csapat ellen, akik a nagy próbálkozások ellenére is csak egyszer találtak be az Asker kapujába.

Az izgalommal teli mérkőzések során a vendégcsapat focistái nagyon jól érezték magukat Magyarországon, s amikor nem játszottak, a Felpéci tájházban ismerkedtek meg a magyar hagyományokkal.


Röviden a honismereti oktatásról:

A Felpécért Alapítvány honismereti oktatása keretén belül 4 általános iskola diákjai sajátíthatják el a szőlőfeldolgozás - mustkészítés rejtelmeit, a káposztasavanyítás receptjét, a kukoricacsuhéból készülő használati tárgyak módját és a Lucabúza vetést. Az oktatás kiegészíti a kisiskolások történelem és magyar óráinak tananyagát sok érdekességgel, hogy a gyerekek jobban megértsék a múltbéli Magyarországot. További érdekessége az oktatásnak, hogy havonta egy alkalommal, családi nap keretében a gyerekek tanítják meg szüleiket a honismereti oktatás során elsajátított tudásanyaggal, így egy teljesen új programot teremtve a családoknak.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.