Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Május 05. 07:29, szerda | Sport
Forrás: Red Bull

A Red Bull Air Race újra Rio de Janeiróban

A Red Bull Air Race újra Rio de Janeiróban

A 2010-es idény harmadik futamaként a Red Bull Air Race Világbajnokság május 8-9-én ismét visszatér Brazíliába. Újabb nézőcsúcsot remélnek Rio de Janeiróban, miután 2007-ben egymillióan látogattak ki az első dél-amerikai versenyre. A

 

A két első versenyen - Abu-Dzabiban és Perthben - gyűjtött 22 pontjával az élen álló Bonhomme kellemes emlékekkel tér vissza Rióba, hiszen a kiugrásnak számító 2007-es idényben elért három győzelméből az elsőt itt szerezte. Rio azonban az osztrák Hannes Arch számára is különleges helyszín. 2007-ben itt érte el újonc idénye legjobb eredményét, a fantasztikus negyedik helyet. Mind a 15 pilóta várja már, hogy Dél-Amerikába visszatérve kipróbálja az idény egyik legnehezebb pályáját abban a városban, amely a 2014-es labdarúgó világbajnokságra és a 2016-os nyári olimpiára való készülődés lázában ég.

 

"Rio fantasztikus hely és a brazilok csodálatosak." - mondta Bonhomme, akinek 12 győzelméből 10 az első riói verseny óta született. "Szeretik élőben végigszurkolni a sportversenyeket, szóval nagyszerű hangulatra számíthatunk. Az idei riói pálya nagyon izgalmasnak ígérkezik."

 

Bonhomme emlékezetében még frissen él, amikor 2007-ben egymillió szurkoló tolongott a győzelmi dobogó körül, és a perthi harmadik hely után szeretne újra az élen végezni. Összetettben a brit ász négy pontos előnnyel áll honfitársa, Nigel Lamb (18 pont) és nyolc ponttal az egyaránt 14 pontos Arch, Hall és a kanadai Pete McLeod előtt. Rióban összesen 13 pont szerezhető, és elméletileg a magyar Besenyei Péter (11), az amerikai Kirby Chambliss (10), a német Matthias Dolderer (10), az amerikai Michael Goulian (9) és a francia Nicolas Ivanoff (9) is megelőzheti az éllovast.

 

A perthi győzelmével az összetettben a 11. helyről a 3. helyre ugró Arch bebizonyította, hogy milyen gyorsan átrendezhető a világklasszis pilótákból álló mezőny, amely a világbajnokság hat éves történelme során soha nem volt ennyire kiegyensúlyozott. A 2008-as világbajnok bevallottan nagy híve az életörömtől duzzadó dél-amerikai hangulatnak. "Nagyszerű emlékeim vannak az újonc évemben itt rendezett versenyről." - mondta Arch. "Nagyon tetszik a dél-amerikai életstílus és az élet itteni szeretete."

 

A Curibitából származó brazil Adilson Kindlemann a világbajnokság első dél-amerikai pilótája. Az ausztráliai Perthben rendezett legutóbbi futam egyik edzésén történt balesete miatt azonban nem indulhat Rióban. A Red Bull Air Race Világbajnokság vezető sportorvosa, Dr. Helmut Haunstein vizsgálatát követően a Red Bull Air Race Bizottság úgy döntött, hogy a Team Kindlemann az európai futamokon folytathatja a versenyzést. Körülbelül 3 hónapra lesz szükség a teljes visszatéréshez, amelyhez a perthi balesetet követően számos feltételt kötöttek, például új géppel kell edzeni, és a vezető sportorvos által támasztott további követelményeknek is meg kell felelni.

 

A riói versenyt ezúttal a tengerpart Flamengo nevű szakaszán tartják, mivel a múltkorinál is nagyobb tömegre számítanak. "Amikor először láttam a riói Red Bull Air Race versenyt, azt gondoltam, hogy ez fantasztikus." - mondta Kindlemann. "Nem láttam még ehhez foghatót. Lenyűgöző volt, ahogy egymillió néző csodálta a gyönyörű repülést. A brazilok szeretik a gyorsaságot, a repülőket és a Forma 1-et. Az egész ország a verseny lázában ég. Biztos vagyok benne, hogy idén még nagyobb tömeg gyűlik össze, mint legutóbb."

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.