Városlista
2021. június 16, szerda - Jusztin

Hírek

2010. Január 07. 06:45, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

A rendőrség is vizsgálja a brutális diáklányverést

A rendőrség is vizsgálja a brutális diáklányverést

A rendőrség és az iskola is vizsgálatot indított a szekszárdi diákverés ügyében. Kedden számoltunk be arról, hogy az egyik diáklányt bántalmazták társai, és erről mobiltelefonos videofelvétel is készült. Az egyik lány, aki részt ve

A rendőrség hivatalból indított vizsgálatot annak a szekszárdi diáklánynak az ügyében, akit társai bántalmaztak. Beleverték a fejét a földbe, megpofozták, ütötték és rugdosták. A Független Hírügynökség információi szerint a lányt rendszeresen bántották a szakközépiskolában. A rendőrségen eddig senki sem tett feljelentést, ám a nyilvánosságra került felvételek alapján vizsgálat indult.

Az iskola is vizsgálódik. A fenntartó Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartók Szervezete kötelezte az igazgatót, hogy bizottságot hozzon létre. A háromtagú testület feladata, hogy hallgassa meg a tanulókat, a tanárokat és egyéb résztvevőket, majd készítsen jegyzőkönyvet a bántalmazás körülményeiről - mondta Kucsák Béla, a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartók Szervezetének oktatási referense. A vizsgálatot 8 napon belül le kell zárni, az iskolán belül.

Az iskolai erőszaknak több oka is van, ám csak akkor történik meg, ha az áldozat és az erőszaktevő mellett közönsége is van az esetnek - mondta Révész György pszichológus. A szakember úgy véli, hogy ha a diákok nem néznék, és nem vennék fel mobillal a verekedéseket, elképzelhető, hogy nem is lenne olyan jó „hecc" a másikat bántani.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 16. 07:00, szerda | Kék hírek

Elítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék kedden első fokon egy szerb férfit, aki tavaly nyáron csaknem húsz kiló nagy tisztaságú heroint próbált Magyarországra becsempészni.

2021. Június 15. 13:01, kedd | Kék hírek

Fogadásból elkötöttek egy ladikot

Az acsai rendőrök előállították azt a három fiatalt, akik fogadásból elkötöttek egy Duna partra kikötött ladikot. Nem úszták meg. A rendőrök pedig hálás levelet kaptak a tulajdonostól.

2021. Június 15. 07:14, kedd | Kék hírek

Lefoglalt jegygyűrű után jöhetett a lagzi

A rendőrség befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyben egy felsőtelekesi férfi ellopott egy jegygyűrűt. A rendőrség megtalálta az ékszert, így a jegyespár megtarthatta az esküvőt.

2021. Június 13. 15:04, vasárnap | Kék hírek

Nemcsak gyűjtögetett, gyújtogatott is

A gyanú szerint az otthonában állattetemeket gyűjtögető férfi a kerületi lomtalanítás alatt több hulladékot is felgyújtott.