Városlista
2019. augusztus 20, kedd - István

Hírek

2010. Január 07. 06:45, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

A rendőrség is vizsgálja a brutális diáklányverést

A rendőrség is vizsgálja a brutális diáklányverést

A rendőrség és az iskola is vizsgálatot indított a szekszárdi diákverés ügyében. Kedden számoltunk be arról, hogy az egyik diáklányt bántalmazták társai, és erről mobiltelefonos videofelvétel is készült. Az egyik lány, aki részt ve

A rendőrség hivatalból indított vizsgálatot annak a szekszárdi diáklánynak az ügyében, akit társai bántalmaztak. Beleverték a fejét a földbe, megpofozták, ütötték és rugdosták. A Független Hírügynökség információi szerint a lányt rendszeresen bántották a szakközépiskolában. A rendőrségen eddig senki sem tett feljelentést, ám a nyilvánosságra került felvételek alapján vizsgálat indult.

Az iskola is vizsgálódik. A fenntartó Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartók Szervezete kötelezte az igazgatót, hogy bizottságot hozzon létre. A háromtagú testület feladata, hogy hallgassa meg a tanulókat, a tanárokat és egyéb résztvevőket, majd készítsen jegyzőkönyvet a bántalmazás körülményeiről - mondta Kucsák Béla, a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartók Szervezetének oktatási referense. A vizsgálatot 8 napon belül le kell zárni, az iskolán belül.

Az iskolai erőszaknak több oka is van, ám csak akkor történik meg, ha az áldozat és az erőszaktevő mellett közönsége is van az esetnek - mondta Révész György pszichológus. A szakember úgy véli, hogy ha a diákok nem néznék, és nem vennék fel mobillal a verekedéseket, elképzelhető, hogy nem is lenne olyan jó „hecc" a másikat bántani.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 10. 09:54, szombat | Kék hírek

Több milliót sikerült kicsalnia egy újabb unokázós bandának

Két nőt és három férfit hallgattak ki unokázós csalás ügyében a rendőrség a minap. Egy szigethalmi idős asszonytól csaltak ki több millió forintot.

2019. Augusztus 09. 12:06, péntek | Kék hírek

Medencét vásárolt unokájának a lopott telefon árából

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt bíróság elé állította a Tatabányai Járási Ügyészség azt a tarjáni nőt, aki a lopott telefon értékesítéséből szerzett pénzen élelmiszert és az unokájának medencét vásárolt.

2019. Augusztus 09. 05:00, péntek | Kék hírek

Két órán belül elfogtak egy dohánybolti rablót Pécsen

Két órán belül elfogták a rendőrök azt a 21 éves pécsi férfit, aki csütörtök hajnalban kirabolt egy dohányboltot a baranyai megyeszékhelyen - közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2019. Augusztus 08. 13:05, csütörtök | Kék hírek

Dugig volt a kamion hamis ruhákkal az M5-ösön

Hetven millió forintot meghaladó értékben több mint hatezer hamis márkajelzésű ruhát foglaltak le Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M5-ös autópályán egy teherautóból a minap.