Városlista
2019. december 10, kedd - Judit

Hírek

2010. Január 07. 06:45, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

A rendőrség is vizsgálja a brutális diáklányverést

A rendőrség is vizsgálja a brutális diáklányverést

A rendőrség és az iskola is vizsgálatot indított a szekszárdi diákverés ügyében. Kedden számoltunk be arról, hogy az egyik diáklányt bántalmazták társai, és erről mobiltelefonos videofelvétel is készült. Az egyik lány, aki részt ve

A rendőrség hivatalból indított vizsgálatot annak a szekszárdi diáklánynak az ügyében, akit társai bántalmaztak. Beleverték a fejét a földbe, megpofozták, ütötték és rugdosták. A Független Hírügynökség információi szerint a lányt rendszeresen bántották a szakközépiskolában. A rendőrségen eddig senki sem tett feljelentést, ám a nyilvánosságra került felvételek alapján vizsgálat indult.

Az iskola is vizsgálódik. A fenntartó Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartók Szervezete kötelezte az igazgatót, hogy bizottságot hozzon létre. A háromtagú testület feladata, hogy hallgassa meg a tanulókat, a tanárokat és egyéb résztvevőket, majd készítsen jegyzőkönyvet a bántalmazás körülményeiről - mondta Kucsák Béla, a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartók Szervezetének oktatási referense. A vizsgálatot 8 napon belül le kell zárni, az iskolán belül.

Az iskolai erőszaknak több oka is van, ám csak akkor történik meg, ha az áldozat és az erőszaktevő mellett közönsége is van az esetnek - mondta Révész György pszichológus. A szakember úgy véli, hogy ha a diákok nem néznék, és nem vennék fel mobillal a verekedéseket, elképzelhető, hogy nem is lenne olyan jó „hecc" a másikat bántani.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2019. December 10. 08:54, kedd | Kék hírek

Nőtt a halálos balesetek száma a vasúti átjárókban

Kevesebb baleset történt a vasúti átjárókban mint tavaly, de több volt köztük a halálos kimenetelű – közölte a MÁV kedden az MTI-vel.

2019. December 09. 07:20, hétfő | Kék hírek

Felborult egy autókat szállító kamion az M5-ösön

A baleset Városföld térségében történt hétfőn hajnalban.

2019. December 08. 18:04, vasárnap | Kék hírek

Kábítószert fogyasztott, majd rabolt

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki Pécsett, a Kertvárosban kirabolt egy dohányboltot.

2019. December 08. 14:03, vasárnap | Kék hírek

Libát és kocsit lopott

A Kiskunmajsai Rendőrőrsön befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja ittasan, jogosítvány nélkül vezette a lopott autót.