Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Március 23. 14:33, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

A romagyilkosságok döbbenetes részletei

A romagyilkosságok döbbenetes részletei

A hajdúhadházi laktanyából akartak fegyvereket szerezni a romagyilkosság-sorozat vádlottjai – derül ki az ügyészség vádiratából. A dokumentum szerint a korábban Koszovóban szolgált Cs. István fényképfelvételeket is készített az akc

Nem szenvedtek és jelenleg sem szenvednek elmebetegségben, gyengeelméjűségben, szellemi leépülésben vagy személyiségzavarban a romagyilkosság- sorozat vádlottjai, amely képtelenné tette volna őket arra vagy korlátozta volna abban, hogy cselekményeik következményeit felismerjék – derül ki a vádiratból. A halálbrigád tagjai közül K. Árpád, K. István és P. Zsolt 2008 elején arra az elhatározásra jutott, hogy mivel az igazságszolgáltatás nem látja el megfelelően a feladatát, saját kezükbe veszik a rendcsinálást, fegyveres támadást hajtanak végre romák ingatlanjai ellen.

Az ügyészség szerint 2007 augusztusában a K. testvérek elmentek a Magyar Gárda tagjainak avatására, de „a szervezetet nem tartották kielégítőnek az általuk sérelmesnek tartott társadalmi helyzet megoldására”. Ekkor döntöttek úgy, hogy „fegyvereket szereznek, és cselekedni kezdenek”. Ezt követően egy besenyszögi vadászt raboltak ki a K. testvérek, P. Zsolt és egy ismeretlen személy. A vádhatóság megállapította, a csapat célja kezdetekben a félelemkeltés volt. A galgagyörki első támadás még nem követelt emberéletet, ahogyan a piricsei, nyíradonyi és a tarnabodi akció sem. A vádlottak a gyilkosságsorozat idején a Perényi 1 nevű szórakozóhelyen dolgoztak, így akcióikat késő estére, illetve hétvégékre időzítették, amikor a szórakozóhely zárva volt – részletek a Magyar Nemzet szerdai számában. (rá)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.