Városlista
2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2010. Január 19. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei nkormányzat

A Rómer Ház tovább működik

A Rómer Ház tovább működik

2010. január 18-án, pénteken dr. Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke, Sipőcz Katalin intézmény-felügyeleti osztályvezető, valamint Hajnal Zoltán, a R

Szakács Imre megerősítette, hogy a megyei önkormányzat nehéz pénzügyi helyzete miatt a 2010. évben az eddig folyósított évi 5 millió Ft támogatást nem tudja biztosítani, ám a Közalapítvány részére továbbra is lehetővé teszik a Rómer Ház térítésmentes használatát, melynek éves bérleti díja - a piaci árakat alapul véve - 10-11 millió Ft lenne. Hajnal Zoltán tájékoztatása szerint további költségcsökkentésekkel, újabb pályázati források felkutatásával, (ehhez kapcsolódva több szakember is felajánlotta már segítségét), valamint a bevételek növelését fokozó intézkedésekkel kívánják a kieső 5 millió forint támogatást pótolni. Számítanak a civilek és az üzleti szféra támogatására is, az ő segítségükkel ideális esetben tartani lehet az előző évtized színvonalas programkínálatát.

Hajnal Zoltán s.k.


Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 10. 09:16, szombat | Helyi

Megfelelő a természetes vizek vízminősége térségünkben

Közzétette a Nemzeti Népegészségügyi Központ a legfrissebb jelentését arról, hogy milyen minőségúek a hazai fürdőhelyek.

2023. Június 10. 08:15, szombat | Helyi

Megfordítja a Napot a Lippentő

Napfordító címmel tartja hagyományos gálaműsorát a Lippentő Táncegyüttes.

2023. Június 10. 07:15, szombat | Helyi

A zöldség-gyümölcs kereskedőket ellenőrzi a NAV

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 6. és 30. között a szezonális gyümölcsöket (eper, dinnye) árusító vállalkozásokat ellenőrzik.

2023. Június 09. 09:22, péntek | Helyi

Tíz éve a víz volt az úr

A tíz évvel ezelőtti, történelmi árvízről emlékeztek meg Győrben.