Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Április 26. 07:45, kedd | Sport
Forrás: NSO

A skót világelső hazaküldte a körülményes Hegylakót

A skót világelső hazaküldte a körülményes Hegylakót

A világelső John Higgins 13:7-re legyőzte a Hegylakó becenévre hallgató Rory McLeodot, és ezzel bejutott a sheffieldi sznúker-világbajnokság negyeddöntőjébe. Szintén hétfő délután ért véget Mark Selby és a hétszeres világbajnok Step

A jamaicai származású Rory McLeod 2:0-ra elhúzott a Higgins elleni meccsén, és elképesztően lassú, körülményes játékával 5:6-ig tartani tudta a lépést a skót világelsővel, aki ezután legközelebb 12:5-nél vesztett frémet – kettőt is zsinórban. Ám az idegölő csata végén Higgins a 20. frémet behúzta, és készülhet a negyeddöntőre.

A következő mérkőzése sokkal pörgősebbnek ígérkezik, hiszen Ronnie O'Sullivan vagy Shaun Murphy lesz az ellenfele – mindkét angol sokkal gyorsabban játszik McLeodnál. Találkozójuk esti végjátéka előtt Ronnie 9–7-re vezet.

Délután Mark Selby 13:4-re legyőzte a hétszeres világbajnok Stephen Hendryt, aki a meccs utáni nyilatkozatában nem szolgált jó hírekkel a visszavonulásától tartó rajongóinak.

„Mark kiváló volt az első két szakaszban, amikor leültem, abban a tudatban tettem magam a dákó mellé, hogy a frémben már nem lesz szükségem rá – dicsérte előbb ellenfelét Hendry, majd a „lényegre” tért. – Még mindig nem döntöttem el, hogy visszavonulok-e, talán jobb lenne megvárni a nyári hónapokat, hogy átgondolt döntést hozzak meg. Most úgy érzem, nem vagyok azon a szinten, mint ezek a fiatal srácok, és önbizalom híján nem is tudom legyőzni őket."

„Sikerek nélkül viszont nem jön vissza a hitem, és úgy érzem, ördögi körbe kerülök. Imádok Sheffieldben játszani, de önbizalom nélkül nincs sok értelme, így nem is élvezem a játékot" – mondta Hendry, aki 10 nappal fiatalabb a Formula–1 szintén hétszeres világbajnokánál, Michael Schumachernél.

Akárcsak Schumacher esetében, Hendrynél is egyre kevésbé éreznek a fiatalok elégtételt attól, hogy legyőzik. Selby azért mondott egy-két hízelgő szót a skótról.

„Óriási alakja a sportnak, számomra a valaha volt legnagyobb, nem örülnék, ha visszavonulna – mondta Selby. – Régen, amikor az asztalhoz állt, tudtam, hogy vége, nincs esélyem legyőzni őt, mostanában viszont tudom, hogy ez megtörténhet. Rossz lehet számára, hogy már nem tudja azt a szintet hozni, mint régen, amikor tátott szájjal néztem a Jimmy White elleni meccseit."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!