Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Szeptember 15. 07:33, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

A sorozatnak vége

A sorozatnak vége

Egy év négy hónap és nyolc év hat hónap közötti szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a négy férfit, akik több esetben kíséreltek meg ellopni bankautomatákat Bács-Kiskun és Pest megyében.

 

Kedden megszületett jogerős ítéletében az ítélőtábla változatlanul hagyta a Bács-Kiskun Megyei Bíróság korábbi döntését, mely szerint az ügy negyedrendű vádlottja, aki egy alkalommal vett részt a lopásban, egy év négy hónapot, míg a három másik vádlott hét év és nyolc év hat hónap közötti szabadságvesztést kapott. A vádirat szerint a társaság három tagja 2008-ban határozta el, hogy bankautomatákat lopnak. Tervük végrehajtásához először egy megfelelő gépkocsit kellett szerezniük, melyet egy budapesti autókereskedésből kötöttek el. Először Lajosmizsén csapott le a banda: a helyi OTP-ből tépték ki az automatát, melyet azonban nem tudtak magukkal vinni, ugyanis a drótkötél elszakadt.

 

Sikertelenül próbálkoztak ezt követően Szankon, majd Soltvadkerten is, mire Albertirsán sikerült ellopniuk egy pénzzel teli szerkezetet. Az utolsó akcióba bevont negyedik társukat egymillió forinttal fizették ki, míg a hármas 31 millión osztozott. A bűncselekmény-sorozat alatt újabb autót is loptak egy kiskunfélegyházi kereskedésből, az első akciónál pedig - elterelés gyanánt - egy épületet is megpróbáltak felgyújtani. A ítélőtábla folytatólagosan, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopásban és más bűncselekményekben találta bűnösnek a társaság tagjait.

 

HavariaPress

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.