Városlista
2021. június 12, szombat - Villő

Hírek

2010. Július 10. 07:25, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

A stagnálás éve lesz a Balatonnál?

A stagnálás éve lesz a Balatonnál?

Bár az előfoglalások biztatóak voltak, a rossz idő miatt a vendégek mégis elmaradtak júniusban a balatoni kempingekből. Az elmúlt hétvége vendégforgalma azonban bizakodásra adhat okot – közölte Polgár Tibor, a Balatontourist vezérigazg

Bár a nyári szezon előtt még tíz százalékos előfoglalási növekedést tapasztaltak a balatoni kempingekben az előző évhez képest, az esős időjárás miatt azonban végül ugyanennyivel kevesebben érkeztek a Balatonhoz, mint tavaly.

Az elmúlt hétvége már bizakodásra ad okot, de a válság hatása még mindig érződik - mondta a Balatontourist vezérigazgatója. Egyre rövidül a kempingezők nyaralása és egyre kevesebb pénzt is költenek a Balaton-parton. Polgár Tibor szerint az idei a stagnálás éve lesz. Jó hír azonban, hogy az üdülési csekk népszerűsége a várakozásokkal ellentétben nem esett vissza.


Idén arra számítanak, hogy nő a belföldi turisták érdeklődése a balatoni kempingek iránt és a csehek, lengyelek, németek sem maradnak el. Az már látszik, hogy a korábbi években jellemző dán érdeklődés a Balaton iránt visszaesett, viszont idén várhatóan a holland vendégek pótolják majd őket.


A Balatontourist tavaly három gyermekbarát kempinget alakított ki a Balaton-parton, ezek idén is várják a kisgyermekeseket Alsóörsön, Révfülöpön és Balatonszemesen. Ezek mellett pedig az idei akcióval az aktív kikapcsolódást népszerűsítik. A balatonfüredi és siófoki kempingekben az aktív szabadidős tevékenységeké és a sportolásé lesz a főszerep.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 12. 16:58, szombat | Belföld

Hajós felvonulást tartottak a Dunakanyarban

Hagyományteremtő hajós felvonulás volt szombaton a Dunnakanyarban. A sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, többtucatnyi hajó vonul végig a Dunán.

2021. Június 12. 16:50, szombat | Belföld

Érkezik az év első tartós hőhulláma

Az éjszaka várható hidegfront elvonultával érkezik az év első tartós hőhulláma - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán.

2021. Június 12. 07:00, szombat | Belföld

Nőtt a hazai villamosenergia- és gázfelhasználás

Magyarországon a villamosenergia-felhasználás 4168 gigawattóra (GWh) volt márciusban, 3,3 százalékkal több, mint egy éve, a földgáz belföldi felhasználása 9 százalékkal 42,6 petajoule-ra (PJ) nőtt

2021. Június 12. 05:00, szombat | Belföld

Okmányirodai ügyintézőt ítéltek börtönre embercsempészés segítése miatt

A Fővárosi Törvényszék - másodfokon - jogerősen 5 év börtönbüntetésre ítélt egy okmányirodai ügyintézőt,