Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2010. Július 10. 07:25, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

A stagnálás éve lesz a Balatonnál?

A stagnálás éve lesz a Balatonnál?

Bár az előfoglalások biztatóak voltak, a rossz idő miatt a vendégek mégis elmaradtak júniusban a balatoni kempingekből. Az elmúlt hétvége vendégforgalma azonban bizakodásra adhat okot – közölte Polgár Tibor, a Balatontourist vezérigazg

Bár a nyári szezon előtt még tíz százalékos előfoglalási növekedést tapasztaltak a balatoni kempingekben az előző évhez képest, az esős időjárás miatt azonban végül ugyanennyivel kevesebben érkeztek a Balatonhoz, mint tavaly.

Az elmúlt hétvége már bizakodásra ad okot, de a válság hatása még mindig érződik - mondta a Balatontourist vezérigazgatója. Egyre rövidül a kempingezők nyaralása és egyre kevesebb pénzt is költenek a Balaton-parton. Polgár Tibor szerint az idei a stagnálás éve lesz. Jó hír azonban, hogy az üdülési csekk népszerűsége a várakozásokkal ellentétben nem esett vissza.


Idén arra számítanak, hogy nő a belföldi turisták érdeklődése a balatoni kempingek iránt és a csehek, lengyelek, németek sem maradnak el. Az már látszik, hogy a korábbi években jellemző dán érdeklődés a Balaton iránt visszaesett, viszont idén várhatóan a holland vendégek pótolják majd őket.


A Balatontourist tavaly három gyermekbarát kempinget alakított ki a Balaton-parton, ezek idén is várják a kisgyermekeseket Alsóörsön, Révfülöpön és Balatonszemesen. Ezek mellett pedig az idei akcióval az aktív kikapcsolódást népszerűsítik. A balatonfüredi és siófoki kempingekben az aktív szabadidős tevékenységeké és a sportolásé lesz a főszerep.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 23. 09:57, szerda | Belföld

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján szerda reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

2019. Október 23. 05:00, szerda | Belföld

Több helyen még mindig egészségtelen a levegő

Nyíregyházán és Szegeden továbbra is egészségtelen a levegő a magas szállópor-tartalom miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden a Facebook-oldalán.

2019. Október 23. 05:00, szerda | Belföld

Több mint 2 fokkal dőlt meg a napi melegrekord

Több mint 2 fokkal dőlt meg a melegrekord kedden - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.

2019. Október 22. 18:08, kedd | Belföld

Az őszi szünetben is biztosított az ingyenes gyermekétkeztetés

A őszi szünetben - ahogyan az összes iskolai szünetben - is biztosítja a kormány az ingyenes gyermekétkeztetést a rászoruló diákoknak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.