Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2010. Július 10. 07:25, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

A stagnálás éve lesz a Balatonnál?

A stagnálás éve lesz a Balatonnál?

Bár az előfoglalások biztatóak voltak, a rossz idő miatt a vendégek mégis elmaradtak júniusban a balatoni kempingekből. Az elmúlt hétvége vendégforgalma azonban bizakodásra adhat okot – közölte Polgár Tibor, a Balatontourist vezérigazg

Bár a nyári szezon előtt még tíz százalékos előfoglalási növekedést tapasztaltak a balatoni kempingekben az előző évhez képest, az esős időjárás miatt azonban végül ugyanennyivel kevesebben érkeztek a Balatonhoz, mint tavaly.

Az elmúlt hétvége már bizakodásra ad okot, de a válság hatása még mindig érződik - mondta a Balatontourist vezérigazgatója. Egyre rövidül a kempingezők nyaralása és egyre kevesebb pénzt is költenek a Balaton-parton. Polgár Tibor szerint az idei a stagnálás éve lesz. Jó hír azonban, hogy az üdülési csekk népszerűsége a várakozásokkal ellentétben nem esett vissza.


Idén arra számítanak, hogy nő a belföldi turisták érdeklődése a balatoni kempingek iránt és a csehek, lengyelek, németek sem maradnak el. Az már látszik, hogy a korábbi években jellemző dán érdeklődés a Balaton iránt visszaesett, viszont idén várhatóan a holland vendégek pótolják majd őket.


A Balatontourist tavaly három gyermekbarát kempinget alakított ki a Balaton-parton, ezek idén is várják a kisgyermekeseket Alsóörsön, Révfülöpön és Balatonszemesen. Ezek mellett pedig az idei akcióval az aktív kikapcsolódást népszerűsítik. A balatonfüredi és siófoki kempingekben az aktív szabadidős tevékenységeké és a sportolásé lesz a főszerep.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 11:04, szerda | Belföld

Halőrt dobott a hideg tóba

Garázdaság miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség egy férfival szemben.

2020. Június 03. 10:01, szerda | Belföld

Online térben népszerűsíti a tejfogyasztást a Tej Terméktanács

Idén rendhagyó módon, a koronavírus-járvány miatt a digitális térben rendezi meg a Tej Terméktanács hagyományos, tej világnapi, fogyasztást ösztönző programját - közölte a terméktanács az MTI-vel.

2020. Június 03. 08:40, szerda | Belföld

1207-re csökkent az aktív fertőzöttek száma, elhunyt 2 beteg

3931-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, és elhunyt 2 idős, krónikus beteg – tette közzé a legfrissebb adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu oldal.

2020. Június 03. 07:16, szerda | Belföld

A veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdődik vita az Országgyűlésben

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdenek tárgyalni szerdán az Országgyűlésben.