Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Október 11. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

A Szeged remek játékkal legyőzte az Aalborgot

A Szeged remek játékkal legyőzte az Aalborgot

A Pick-Szeged hazai pályán 37–28-ra legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

A Pick-Szeged első mérkőzését megnyerte a Schaffhausen ellen a Bajnokok Ligájában, ám a második fordulóban vereséget szenvedett a Dinamo Minszk vendégeként, így különösen fontos volt a csongrádiak számára a mai, Aalborg elleni találkozó.

Skaliczki László együttesének ugyanis hazai pályán mindenképpen két pontot kellett szereznie a dánok ellen, hogy versenyben maradjon a C-csoportban a továbbjutásért, vagyis a négybe kerülésért.

Zubai Szabolcs gólja adta meg a találkozó alaphangját, és a Szeged hamar ellépett ellenfelétől. Az ötödik perc végén már három gól volt a különbség (4–1), és ezt sikerült is állandósítani, a tizedik perc végén 7–4-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

Sőt, ezt követően beindult a szegedi henger, az egész csapat remekül játszott, és a 22. percben már nyolcgólosra nőtt a hazai előny (15–7)! Ezt kisebb Pick-hullámvölgy követte, az Aalborg igyekezett felzárkózni, de a szünetet így is megnyugtató, 18–13-as vezetésről várhatta Skaliczki együttese.

A második félidő eleje a vendégeké volt, a dánok Kristian Kjelling hetesét követően három gólra jöttek fel a Szegedre (21–18), de szerencsére a hazaiak gólokkal reagáltak, mielőtt nagyobb lett volna a baj. Frantisek Sulc kritikus pillanatban talált be és Katzirz Dávid is remekelt, így a második játékrész felére már hétgólosra nőtt a szegedi előny (27–20).

Ekkor már érezni lehetett, hogy a Szeged nem engedi ki kezéből a győzelmet, és a hazai közönség az utolsó percekben vastapssal éltette övéit. Aki valóban rászolgáltak az ünneplésre, ugyanis végig remekül kézilabdázva, nagyon fontos mérkőzésen 37–28-as győzelmet arattak dán riválisuk ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.