Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Október 05. 07:29, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

A tömegből hallotta: „miért kellett megszúrni” Cozmát?

A tömegből hallotta: „miért kellett megszúrni” Cozmát?

Beéry Csaba és Katona Eugén tanúk meghallgatásával folytatódott a Cozma-per tárgyalása hétfőn délelőtt a Veszprém Megyei Bíróságon. A két férfi az enyingi társasággal szórakozott február hetedikén. Mindketten azt vallották, hogy s

Elsőként Beéry Csabát hallgatta meg a bíróság. Ő azt mondta: az enyingi születésnapi bulin merült fel, hogy Veszprémbe menjenek szórakozni, ez volt az ő javaslata is, mert ő is itt él. Amint beértek a városba, felhívta barátnőjét, és mivel a lány a Patrióta Lokálban szórakozott, ezért odamentek. Azt mondta a koktélbárban beszélgetett ismerőseivel, amikor Sztojka Iván felfutott a lépcsőn és azt mondta: „baj van”. Erre a felkiáltásra ment ki az utcára, ahol meglátta Cozmát a földön fekve, de mivel nem gondolta, hogy nagy a baj, hazaindult. Beéry Csaba elmondta: a tömegből hallotta valakitől azt a mondatot, hogy „miért kellett megszúrni”?

Katona Eugén a bíróságon elmondta: ő is Sztojka Iván kiáltására ment ki a szórakozóhely elé. Ő úgy hallotta, Sztojka azt mondta: „Gyertek, mert baj van”. Amikor kiért, látta, hogy Cozma a földön fekszik és véres a ruhája. Később Raffael János ismerőse javaslatára, hogy ne keveredjenek bele semmibe, elmentek a helyszínről.

A Veszprém Megyei Bíróság 29 tárgyalási napot tűzött ki a gyilkosság tisztázására. Heten állnak bíróság elé, akik ellen emberölés, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és bűnpártolás a vád.

A vád szerint 2009. február 8-án a halálos szívszúrást Marian Cozma Raffael Sándortól kapta, a Cozma segítségére siető Ivan Pesicet Németh Győző vesén szúrta, Zarko Sesumot pedig arcon rúgta.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.