Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Június 20. 14:45, vasárnap | Sport
Forrás: HírTV

A vébé legjobb mérkőzését hozta az esti összecsapás

A vébé legjobb mérkőzését hozta az esti összecsapás

A vébé eddigi legjobb mérkőzését játszották a dánok és a kameruniak az E-csoport szombat esti mérkőzésén. Az európaiak 2-1-es győzelmet arattak, ezzel maradt esélyük a továbbjutásra. A „szelidíthetetlen oroszlánok” utazhatnak maj

A meccs tétje minkét csapat számára óriási volt, hiszen egyikük bemutatkozása sem sikerült „pontosra". A szövetségi kapitányok talán ezért is, de változtattak a kezdőcsapatokon. Morten Olsen két támadót, Tomassont és Grönkjaert is csatasorba állított. Le Guent külső nyomás is érte, a hírek szerint ugyanis az együttes néhány sztárja (Eto'o vezetésével) erős lobbitevékenységbe kezdett az összeállítás megváltoztatásáért. Ezért vagy sem, de bekerült Geremi, Emana és Alexandre Song is a kezdőbe, Eto'o pedig középcsatár lett.


Az első helyzetet a 7. percben jegyezhettük fel, mikor is C. Poulsen indította kiváló labdával Rommedahlt a jobb szélen, a büntetőterület sarkáról leadott lövés azonban jócskán kapu fölé szállt. A 11. percben aztán összehozták Kamerun vezető gólját a dánok. Elszórakoztak egy kirúgást, Webo a 16-os sarkán megszerezte azt (Kjaer adta el), majd az üresen álló Eto'óhoz passzolt, aki 13 méterről laposan, a kifutó kapus mellett a hálóba lőtt. 0-1. A gól után még Emanának is volt egy jó lövése, úgy tűnt, a dánok megzavarodtak. Aztán viszonylag gyorsan magukhoz tértek, olyannyira, hogy a 16. percben csaknem kiegyenlítettek. Körbejáratták a labdát a kameruni kapu előtt, többen is ígéretes helyzetben adták tovább, végül aztán Gronkjaer lőtt 18 méterről, lökete azonban egy afrikairól a kapu mellé pattant. Talán a gyors gólnak is köszönhetően, lüktetett a játék, nagy iramban fociztak a csapatok.


A 33. percben aztán némileg váratlanul egyenlítettek a dánok. Kjaer zseniális labdával indította Rommedahlt, aki levitte a jobbszélen az alapvonal közelébe, majd belőtt labdájára Bendtner érkezett, és becsúszva, öt méterről a kapuba lőtt. 1-1. A félidő végét aztán még meghajtották a csapatok, hatalmas ziccerek maradtak ki. Előbb Tomasson lőtt ígéretes helyzetben fölé, majd Eto'o találta el a kapufát (megint a dán védők hibáztak). Ezután Emana emelt közelről a kapus kezébe.


Az első 45 perc nyílt sisakos támadó focit hozott (először a vébén), nagy irammal és olykor látványos megmozdulásokkal. Persze ehhez a védelmek gyengébb teljesítménye is hozzájárult. A második játékrészt mindkét csapat cserékkel kezdte, Jörgensen helyett Jensen érkezett, a szemére megsérült Eyongot pedig Makoun váltotta. A 46. percben egy hatalmas Sörensen-védés bizonyította, hogy a „szelidíthetetlen oroszlánok" ott folytatnák, ahol abbahagyták. A 62. percben fordított Dánia. Bendtner indította a félpályáról Rommedahlt, aki a jobb szélről bevezette a labdát a 16-oson belülre, majd Makoun mellett egy csel után a jobb alsóba csavart. 2-1. Érdekesség, hogy ez már a harmadik védők mögé belőtt olyan dán labda volt, melyből veszélyes helyzet lett (és két gól). A 70. percben eldőlhetett volna a meccs, de Tomasson újra elpuskázta a lehetőséget. Hét perccel később Eto'o labdájával Emana léphetett ki, ám lapos lövését Sörensen nagy bravúrral védte. Az utolsó 10 percben volt még néhány lehetőségük a kameruniaknak az egyenlítésre, de már nem tudtak a kapuba találni.


A vébé valószínűleg eddigi legjobb mérkőzését nyerték meg a dánok, akiknek a második félidőre jelentősen feljavult a védekezése, így megérdemelt a sikerük, mellyel maradt esélyük a továbbjutásra. A „szelidíthetetlen oroszlánok" már a csodában sem bízhatnak...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.