Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2011. Március 28. 14:25, hétfő | Belföld
Forrás: Front Page Communications

A vidéki vállalkozások lehetnek az Új Széchenyi Terv nyertesei - Az innováció mindenhol támogatott

A vidéki vállalkozások lehetnek az Új Széchenyi Terv nyertesei - Az innováció mindenhol támogatott

Az útjára indult Új Széchenyi Terv egyik legszembetűnőbb újdonsága, hogy a vállalkozásokat érintő pályázatok esetében a vidéki pályázók kerültek előtérbe az ország fejlettebb, központi régiójában tevékenykedő cégeivel szemben


Az elmúlt években az ország fejlettebb régiói, így különösen Budapest és Pest megye folyamatosan csökkenő uniós pályázati forrásokhoz juthatott hozzá. Míg a budapesti és pest megyei cégek az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében teljesen ki vannak már zárva az elmúlt évek legnépszerűbb pályázataiból, így a képzési és az épületenergetikai pályázatokból, addig a vidéki cégek akár 100 százalékos támogatás mellett igényelhetnek - vállalati mérettől függően - akár 5-50 millió forintot akkreditált képzésekre.


Összességében az ÚSZT keretében a 6 konvergencia régióból pályázni kívánó vállalkozások nem csak több pályázati kiírásból választhatnak, hanem az egyes kiírások keretében - a nagyobb elérhető forrásokra tekintettel - több pályázó részesülhet támogatásban, továbbá az egyes projektekhez jóval magasabb arányban igényelhetnek támogatást.



A gépbeszerzéseket, komplex beruházásokat - a munkahelymegőrzés és teremtés érdekében - az ország egész területén támogatja az ÚSZT. Dr. Körmendy Zsófia, a 4 Tender Hungary pályázatíró- és tanácsadó cég ügyvezető igazgatója szerint azonban szembeötlő, hogy míg egy budapesti projekt vállalati mérettől függően maximum 20-30 százalékos támogatási intenzitás mellett juthat támogatáshoz, addig a vidéki KKV-k - kiírástól függően - 35-40 százalékos arányban juthatnak pályázati forrásokhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.